Πορεία από το Σύνταγμα ως την τουρκική πρεσβεία ετοιμάζουν σήμερα Κούρδοι και Σύριοι που ζουν στην Αθήνα. Οι εκπρόσωποι του κουρδο-συριακού κόμματος στην Αθήνα ετοιμάζουν πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκίας στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του τουρκικού στρατού να επιτίθεται σε χωριά όπου υπάρχουν μόνο άμαχοι και θεωρούνται από τα πιο ασφαλή μέρη στη Συρία αυτή την περίοδο.

Η κουρδική πλευρά φοβάται πως αυτό θα στοιχήσει τη ζωή σε χιλιάδες άμαχους και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει τον Ερντογάν από το να υλοποιήσει επιθέσεις κατά των συγκεκριμένων περιοχών.

Ο Ιμπραχέμ Μουσλέμ, μέλος του διπλωματικού γραφείου του κουρδικού-συριακού Κόμματος, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο τουρκικός στρατός, τις τελευταίες μέρες, επιτίθεται με όλμους σε χωριά του Αφρίν, ενός εκ των τριών καντονιών της Ροζάβα. Ο Ερντογάν έχει δηλώσει ρητά την πρόθεσή του να πλήξει στρατιωτικά το καντόνι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή.

Το Αφρίν είναι μια από τις πιο ασφαλείς περιοχές της Συρίας τα τελευταία χρόνια και, εκτός από τον ντόπιο πληθυσμό, φιλοξενεί και έναν μεγάλο αριθμό Σύρων προσφύγων από άλλες περιοχές της χώρας. Μια ενδεχόμενη επίθεση μπορεί να οδηγήσει σε εκατόμβη νεκρών. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να σταματήσει τα δολοφονικά σχέδια του τουρκικού κράτους τώρα!

Ενάντια στα σχέδια του Ερντογάν, θα πραγματοποιήσουμε πορεία αύριο, Πέμπτη 18 Γενάρη 2018. Συγκεντρωνόμαστε στο Σύνταγμα στις 15:00 και διαδηλώνουμε προς την τουρκική πρεσβεία.

Λέμε ΟΧΙ στον Πόλεμο!

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΝΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΡΙΝ!»