Μία εξαιρετικά δύσκολη νυχτερινή περίπτωση αεροδιακομιδής τραυματία ναυτικού από το πλοίο στο οποίο υπηρετούσε πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ από ένα ελικόπτερο τύπου Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, σε συνεργασία πάντα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή αλλά και την Πολεμική Αεροπορία, που συμμετείχε με έναν γιατρό από την 115 Πτέρυγα Μάχης, λόγω της σοβαρότητος του τραυματίου.

Πιο συγκεκριμένα. Χθες βράδυ, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, τύπου S-70B Aegean Hawk, μετά από αίτημα του «Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διασώσεως» (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετέφερε 47χρονο τραυματία, ο οποίος έχρηζε αμέσου νοσοκομειακής περιθάλψεως, από το δεξαμενόπλοιο (LPG Tanker) “CLIPPER ORION”, σημαίας Νορβηγίας, του οποίου ήταν μέλος του πληρώματος και το οποίο έπλεε 80 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικώς της Κρήτης.

Στο ελικόπτερο, που μετά την απογείωσή του από τη βάση του στο Κοτρώνι Μαραθώνος είχε προσγειωθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης της αεροπορικής Βάσεως της Σούδας, για ανεφοδιασμό σε καύσιμα, παρέλαβε και μια γυναίκα υποσμηναγό – ιατρό της Μονάδος, λόγω της σοβαρότητος της καταστάσεως του τραυματία. Ο τελευταίος μεταφέρθηκε ακολούθως στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο», όπου παραμένει νοσηλευόμενος.