Με την επιβολή κάθειρξης 25 ετών έκλεισε η αυλαία της δίκης του 42χρόνου Φίλιππου Λεβέντου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας στον οποίο αποδίδονται δύο βιασμοί και μία απόπειρα βιασμού ανηλίκων.

Στον καταδικασθέντα επιβλήθηκε ακόμα χρηματική ποινή 120.000 ευρώ.Πρωτόδικα στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί κάθειρξη 26 ετών.

Ο Φίλιππος Λεβέντος είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στον Κορυδαλλό τον Μάρτιο του 2015 να επιβιβάζει στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο είχε προσεγγίσει μέσω Facebook.

Συμφωνα με την κατηγορία στον 42χρόνο αποδίδεται η απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου, αλλά και οι βιασμοί μίας 14χρονης στο Περιστέρι και ενός 15χρονου στη Ναύπακτο, που αποκαλύφθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

«Ελπίζω να συμμορφωθείτε» ήταν τα λόγια του προέδρου προς τον κατηγορουμενο μετά την ανακοίνωση της απόφασης. 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που αιτήθηκε η υπεράσπιση του.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε επισημάνει στην αγόρευση του, ζητώντας την ενοχή του 42χρόνου.«Ο κατηγορούμενος δεν αστειεύεται,  χτυπάει. Μόνο θήραμα χρειάζεται» επισήμανε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Ο κατηγορούμενος πρέπει να κύρηχθει ένοχος, όπως είναι δεν τον χρειάζεται η κοινωνία μόνο κακό κάνει ελπίζω αργότερα να συνετιστεί, και αν όχι να προσφέρει κάτι καλό, να προσέχει τουλάχιστον να μη δημιουργήσει αλλά προβλήματα».

Στην απολογία του, ο 42χρόνος υποστήριξε ότι  δεν είχε πρόθεση να αποπλανήσει το 13χρόνο αγόρι και ότι τόσο η 14χρονη όσο και ο 15χρονος συνευρέθησαν ερωτικά μαζί του με τη θέλησή τους! 

«Όλα έγιναν με τη συναίνεση τους.Ζητάω συγνώμη από τους γονεις μου και από τους γονεις των παιδιών. Έχω φέρει μια αναστάτωση αλλά με κατηγορούν για πράγματα που δεν έκανα. Ζηταω συγνώμη που εκανα σεξ με άτομα κάτω των 18 ετών αλλά δεν βίασα κανέναν. Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος» είπε ο κατηγορούμενος.