Σε δύο κοπές Βασιλόπιτας, από αυτές που δεν υπήρχε περίπτωση να τις χάσει, πήγε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και αυτό γιατί τα σωματεία που τις έκοψαν αφενός έχουν άμεση σχέση με το αγαπημένο του Πολεμικό Ναυτικό, αφετέρου δε, εκτός αυτού, υπάρχει και σημαντικότατη προσωπική «εμπλοκή» του.

Πιο συγκεκριμένα. Χθες Κυριακή, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρέστη διαδοχικώς στις εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων στο Πολεμικό Μουσείο, και του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας στον Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του αρχηγού, ο Γιάννης Αποστολάκης, απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ εξ υπαξιωματικών, «υποβρυχιάς» από τα νιάτα του, ήταν και ο πρώτος πρόεδρος του εξαιρετικά δραστήριου Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων, επομένως δεν υπήρχε περίπτωση να μην παρίσταται ο αρχηγός. Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου αντιναύαρχος ε.α. Διονύσης Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Ραδίτσας, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, και άλλοι.

Επίσης, ο αρχηγός δεν μπορούσε ασφαλώς να λείψει – ως εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής και υποβρύχιος καταστροφεύς – από την κοπή της πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, του οποίου τα μέλη είναι πτυχιούχοι υποβρύχιοι καταστροφής της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του ΠΝ (πρώην ΟΥΚ), εν ενεργεία και αποστρατεία, ανεξαρτήτως αν ανήκαν στο ΠΝ, στο Στρατό Ξηράς ή στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Και βεβαίως είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό να βλέπεις στην τελετή έναν ναύαρχο, έναν αντιναύαρχο και έναν αντιστράτηγο, όλους εν ενεργεία, να παρίστανται εν στολή στην εκδήλωση. Πρόκειται, εκτός φυσικά από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκη ΠΝ, για τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγο Κώστα Φλώρο και τον Αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Γιάννη Παυλόπουλο ΠΝ. Επιπροσθέτως αξίζει να σημειωθεί ότι οι ναύαρχος Αποστολάκης και αντιναύαρχος Παυλόπουλος, στο παρελθόν έχουν διατελέσει αμφότεροι διοικητές των ΟΥΚ και της ΔΥΚ αντιστοίχως!

Και του χρόνου με υγεία για όλους!