Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς θα μείνει σήμερα η Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ προχωρούν σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Ταλαιπωρία για οδηγούς και συνεπιβάτες, οι οποίοι έπρεπε να είναι οπλισμένοι με μεγάλη υπομονή, ειδικά τις ώρες αιχμής, αφού οι κεντρικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου έμοιαζαν με ατελείωτα πάρκινγκ.

Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Η κατάσταση δεν θα ομαλοποιηθεί καθόλου σήμερα, αφού εκτός από την απεργία στα μέσα μεταφοράς, το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο και λόγω των συγκεντρώσεων για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΓΣΕΕ καλούν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα.

Τα συνδικάτα αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ.

Σήμερα δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι οδηγοί των οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιούν και τις λεωφορειολωρίδες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την κίνηση στους δρόμους από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας «astynomia.gr».

Δείτε live την κίνηση στo σύστημα αυτόματης ενημέρωσης της Google πατώντας ΕΔΩ