Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, αλλά και ενός οδηγού ταξί, προχώρησε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Μετά από έρευνα που έγινε, οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 27 ετών αποτελούν μέλη μιας συμμορίας η οποία είναι μπλεγμένη σε εμπορία και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, με τον οδηγό του ταξί να συλλαμβάνεται καθώς ήταν αυτός που τους μετέφερε με μέρος του φορτίου των λαθραίων.

Για τους αλλοδαπούς σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα, παράβαση του νόμου περί ρυθμίσεως ζητημάτων που αφορούν στη φορολογία του καπνού και παράβαση του νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Συνολικά η αστυνομία μετά τον έλεγχο που έκανε στο όχημα βρήκε τρεις μεγάλες πλαστικές τσάντες που περιείχαν 1.190 πακέτα τσιγάρα και 24 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι Αρχές είναι στην αναζήτηση συνεργού των δύο ανδρών, ενώ μετά από νέες έρευνες σε σπίτια μελών του κυκλώματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17.441 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 887 συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού.