Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε η νέα διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Στη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι διοικούντες του Επιμελητηρίου τόνισαν πως υπήρξε μία αύξηση στη σύσταση νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατά 20,63%, ενώ οι διαγραφές υποχώρησαν κατά 66,14%, αλλά τόνισαν πως θα πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολογίας ώστε να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Οι κλάδοι που φέρονται να έχουν παρουσιάσει άνοδο είναι συγκεκριμένοι (αρτοποιία- ζαχαροπλαστική, ξυλουργικές εργασίες, τυπογραφικές εργασίες, μεταλλικές κατασκευές, μηχανουργεία, συνεργεία αυτοκινήτων, αργυροχρυσοχοΐα, υδραυλικές/ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, κουρεία/κομμωτήρια, κατασκευές-ανακατασκευές κτιρίων, πλυντήρια-καθαριστήρια), ενώ άλλοι έχουν παρουσιάσει σημαντική πτώση, όπως αυτοί της κατασκευής ειδών ενδυμασίας, των ειδών χάρτου, ηλεκτρικών λαμπτήρων/φωτεινών επιγραφών και λοιπών ηλεκτρολογικών υλικών.

Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών επισήμαναν στον κ. Παυλόπουλο την ανάγκη μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων, αλλά και του μη μισθολογικού κόστους, προκειμένου να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε την ανάγκη να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς «παραμένουν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».