Τις μονάδες και σχηματισμό που εδρεύουν στην «καρδιά» της Αεροπορίας Στρατού στην αεροπορική βάση του Στεφανοβικίου Μαγνησίας επισκέφτηκε στις 10 Ιανουαρίου ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, συμπτωματικώς, την επομένη ακριβώς ημέρα της υπογραφής από πλευράς της αρμόδιας ΓΔΑΕΕ του ΥΠΕΘΑ της συμφωνίας για την απόκτηση των 70 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων «επιθετικής αναγνωρίσεως» OH-58D Kiowa Warriors από τα αποθέματα της Αεροπορίας του Αμερικανικού Στρατού.

Πρόκειται για τον σχηματισμό της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) και το 307 ΠΕΒ (πρώην 307 ΤΣΥΑΥ), που είναι υπεύθυνο για την εργοστασιακού επιπέδου συντήρηση των πτητικών μέσων της Αεροπορίας Στρατού.

Εκεί ο αρχηγός ενημερώθηκε για όλες τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, καθώς και για τις αποστολές στις οποίες το προσωπικό έχει συμμετοχή και δράση, για τις οποίες ο αρχηγός τους συνεχάρη.
Πιο συγκεκριμένα, ο αντιστράτηγος Στεφανής συνεχάρη το προσωπικό της 1ης ΤΑΞΑΣ, γιατί κατά το έτος 2017 παρουσίασε ανεκτίμητο έργο, τόσο στον επιχειρησιακό τομέα, όσο και στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς. Στον επιχειρησιακό τομέα, συμφώνως με το ΓΕΣ, η 1η ΤΑΞΑΣ συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία σε πλήθος απαιτητικών ασκήσεων στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό της χώρας, ενώ στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς, εκτέλεσε εκτός όλων των άλλων και 459 αεροδιακομιδές ασθενών και 1.406 ρίψεις αεροπυροσβέσεως με τα μεταφορικά της ελικόπτερα.

Για τον ίδιο λόγο συνεχάρη το προσωπικό του 307 ΠΕΒ, γιατί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, «εργάσθηκε με μεθοδικότητα, απαράμιλλο ζήλο και ευσυνειδησία, με αποτέλεσμα να διασφαλίσει και να διατηρήσει σε υψηλότατο επίπεδο τους δείκτες παραγωγής και διαθεσιμότητας των αεροπορικών μέσων του Στρατού Ξηράς», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικώς από το ΓΕΣ.