Επίθεση  κατά του υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριτέκνων μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου που υποστήριξε πως και ο ίδιος είναι τρίτεκνος αλλά πρέπει να στηριχθούν οι οικογένειες με ένα και δύο παιδιά που είναι περισσότερες. Στο επιχείρημά του υπουργού «είμαι και εγώ τρίτεκνος», απάντησε ο Αντώνης Αχλαδιανάκης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Οταν τον είχαμε συναντήσει πριν από δύο χρόνια, μας είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει κίνητρα στους πολύτεκνους. Τώρα λέει ότι και εκείνος είναι τρίτεκνος. Να έρθετε κύριε Τσακαλώτο να μεγαλώσετε τα παιδιά σας με τα χρήματα που παίρνουμε εμείς. Μιλάτε εκ του ασφαλούς» σχολίασε.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης, ο κ. Αχλιαδανάκης τους προέτρεψε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν.

«Αν αντίθετα υπερψηφίσετε θα έχετε δώσει μαχαιριά στο δημογραφικό» είπε και ζήτησε γενναία μέτρα στήριξης για τις πολύτεκνες οικογένειες.

«Είχαμε συναντηθεί με τον κ. Τσακαλώτο πριν από 1-2 χρόνια και μας είπε πως θα λάβει μέτρα στήριξης. Τώρα λέει ότι και ο ίδιος είναι τρίτεκνος αλλά πρέπει να στηριχθούν οικογένειες με ένα και δύο παιδιά. Να έρθετε κύριε υπουργέ με τα δικά μας λεφτά να ζήσετε τα παιδιά σας. Εκ του ασφαλούς μιλάτε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουήλ Αχλαδιανάκης πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΟΠΟΤΤΕ).

«Ξέρετε ποιους τιμωρείτε; Υπαλλήλους ιδιωτικούς και δημόσιους. Υπάρχει περίπτωση με τα μέτρα που παίρνετε να γεννηθούν σε μια οικογένεια 3 παιδιά; Δεν θα είστε υπουργός όταν θα δούμε τις επιπτώσεις των ρυθμίσεών σας» ανέφερε ο ίδιος σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό. Πριν από 5 χρόνια φτιάχτηκε επιτροπή και υπογράψαμε – πιθανόν να υπογράψατε και εσείς - έκθεση για την στήριξη των τρίτεκνων. Σήμερα μας τιμωρείτε βάζοντας τεκμαρτά εισοδήματα. Δεν λέτε ότι τα επιδόματα αυτά θα φορολογηθούν. Παίρνετε απόφαση κατά της γέννησης τριών παιδιών».