Δεν γίνονται τοκετοί στο νοσοκομείο της Φλώρινας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, διότι μπήκε «λουκέτο» στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου. Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, η κλινική έκλεισε στις 15 Δεκεμβρίου, παρότι υπάρχουν γυναικολόγοι.

Δεν υπάρχουν, όμως, παιδίατροι, αφού συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής και η μία και μοναδική παιδίατρος έχει άδεια τοκετού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι έγκυες γυναίκες να μεταβαίνουν στα κοντινά νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, ακόμη και στο Νοσοκομείο Μπίτολα Σκοπίων, προκειμένου να γεννήσουν. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε από το υπουργείο Υγείας να προκηρυχθεί η θέση έξι μήνες νωρίτερα από τη συνταξιοδότηση του διευθυντή.

Επίσης, ζήτησε την προκήρυξη μιας θέσης επιμελητή παιδιάτρου από παλαιότερο διαγωνισμό που κηρύχθηκε άγονος. Ωστόσο, μέχρι στιγμής η μόνη λύση που δόθηκε είναι να μετακινούνται λίγες ημέρες του μήνα παιδίατροι από άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Οι γιατροί θα καλύπτουν μόνο τα έκτακτα περιστατικά και όταν κρίνεται αναγκαίο αυτά θα διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.