Τα γραφεία που μισθώνει η ΛΑΕ στεγάζονται σε κτίριο που βρίσκεται στη Στοά Φέξη επί της οδού Πατησίων 14 στον 8ο όροφο και εκπλειστηριάζονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές του ιδιοκτήτη τους ύψους 100.000 ευρώ. Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό βγαίνουν την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, από τις δύο το μεσημέρι μέχρι και τις έξι το απόγευμα σε συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Ακαδημίας στην Αθήνα, τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας. 

Την πεποίθησή του ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός δεν είναι τυχαίος αλλά σχετίζεται με τη δυναμική παρουσία των μελών της ΛΑΕ στα Ειρηνοδικεία της Αττικής κάθε Τετάρτη εκφράζει στο protothema.gr o επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς ενημερωθήκαμε από την τράπεζα για τον πλειστηριασμό των γραφείων μας εκ των υστέρων, όταν ξεκίνησε η διαδικασία δηλαδή. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή, αν δεν είναι πράξη αυταρχικής πυγμής, απέναντι σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς και μία επίδειξη απατηλής αποφασιστικότητας, τότε σίγουρα είναι μία απόφαση αλαζονείας που δεν επιδεικνύει στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι σε όσους πλήττονται από την αρπαγή των ακινήτων.

Αν η εν λόγω τράπεζα κινείται με αυτό τον τρόπο απέναντι σε ένα πολιτικό κόμμα, αντιλαμβάνεστε τι μεταχείριση υφίσταται ένας απλός, φτωχός, δανειολήπτης».  

Σύμφωνα με κύκλους της ΛΑΕ, η τράπεζα φέρεται να ισχυρίστηκε σε εκπροσώπους του κόμματος ότι προχώρησε στις διαδικασίες πλειστηριασμού χωρίς να γνωρίζει ότι τα γραφεία νοικιάζονται από τη Λαϊκή Ενότητα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η επισπεύδουσα τράπεζα φέρεται, μέσω αρμοδίων, να ισχυρίστηκε ακόμη ότι σκοπεύει μετά τον πλειστηριασμό να τηρήσει το συμβόλαιο με την ΛΑΕ, αν και εφόσον το ακίνητο περιέλθει στην ιδιοκτησία της, μια και η ίδια θα κάνει προσφορά στην τιμή εκκίνησης.