Η δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους που συγκλόνισε το πανελλήνιο πήρε μια αναπάντεχη τροπή, καθώς η οικογένεια της Ελένης Χερουβείμ κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά μεγάλη αποζημίωση, θεωρώντας υπαίτια την Ελληνική Αστυνομία για το γεγονός ότι ο σύζυγος του θύματος Χρήστος Ζαπανιώτης οπλοφορούσε.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια της Ελένης, που εκτός της ίδιας ο Ζαπανιώτης δολοφόνησε και το παιδί τους, αλλά και τη μητέρα του θύματος Βάσω Χερουβείμ, πριν αυτοκτονήσει ο ίδιος, αμφισβητεί τα ψυχολογικά τεστ στα οποία υποβάλλονται οι αστυνομικοί πριν πάρουν όπλο στα χέρια τους.

Η οικογένεια ζητά δικαίωση καθώς πιστεύει πως δεν θα έπρεπε να έχει κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία. Ο φρουρός του Κώστα Σημίτη είχε περάσει από τα απαραίτητα τεστ το 2011 και είχε κριθεί κατάλληλος, όμως θεωρούν πως έπασχε από ψυχική ασθένεια, η οποία και δεν διαγνώστηκε, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Αγαπηνός, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1. Είπε συγκεκριμένα πως γίνεται ήδη προανάκριση και θέλουν να ψάξουν τον φάκελο της τελευταίας ψυχιατρικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε ο δολοφόνος αστυνομικός.

«Είναι βέβαιο ότι υπήρχε ψυχιατρική κατάσταση η οποία δεν διαγνώστηκε. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει παράλειψη από πλευράς της αστυνομίας για τη διάγνωση της νόσου», είπε χαρακτηριστικά.