Στην τοποθέτηση ακόμα 19 ιατρών-στρατιωτών θητείας σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας σε άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας προχώρησαν με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως (ΚΥΑ) οι συναρμοδίοι υπουργοί Αναπληρωτής Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας και Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς, παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρεώσεως και ως χρόνου εκπληρώσεως της υποχρεώσεως της λεγόμενης «υπηρεσίας υπαίθρου», με δαπάνη του υπουργείου Υγείας.

Οι νέοι 19 οπλίτες θητείας–ιατροί τοποθετήθηκαν για την κάλυψη αναγκών των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΠΙ) Σχοινούσας, Φολεγάνδρου, Οινουσών, Χάλκης και Αλοννήσου, των Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) Αργυρίου (Μουζακίου Καρδίτσας), Αθαμανίου (Άρτας), Κατωμερίου (για εξυπηρέτηση Μεγανησίου Λευκάδας), Μενετών (Καρπάθου), Γαυρίου (Άνδρου), Αργιθέας (Μουζακίου Καρδίτσας), Μαθρακίου, Σταυρού (Ιθάκης), Αγιάς (Πάργας) και Λιχάδας (Ιστιαίας) και των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Ίου, Πάτμου, Αρκιών και Άντισσας (Λέσβου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του 2017 είχαν τοποθετηθεί άλλοι 29 ιατροί οπλίτες θητείας, με ταυτόχρονη εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου. Ακόμα είχε γίνει διάθεση - απόσπαση ακόμα 11 ιατρών οπλιτών θητείας άνευ ειδικότητος και νοσηλευτών, για την κάλυψη αναγκών σε άγονες και προβληματικές περιοχές, ενώ διατέθηκαν και άλλοι 7 οπλίτες θητείας κτηνίατροι στη Λέσβο για ενίσχυση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν εκεί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι συμφώνως με στρατιωτικές πηγές το ΓΕΣ πρόκειται να τιμήσει δύο αδέλφια στρατιώτες θητείας, ιατροί αμφότεροι, οι οποίοι υπηρετούν (και ολοκληρώνουν σε λίγο) τη θητείας τους και την «υπηρεσία υπαίθρου» υπηρετώντας στα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, με εξαιρετική προσφορά και επιδόσεις, έχοντας εντυπωσιάσει τις τοπικές κοινωνίες.

Πρόκειται για τους στρατιώτες-γιατρούς Ευάγγελο Μαυρίδη στη Σκόπελο και Χρήστο Μαυρίδη στην Αλόννησο, οι οποίοι κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη και είναι παιδιά επίσης γιατρών!

«Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει»»