Ένας από τους σημαντικότερους ποιητές και λογοτέχνες της Κύπρου, ο Θεοκλής Κουγιάλης, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών. Ο Θεοκλής Κουγιάλης υπήρξε μία από τις γνησιότερες «φωνές» της λογοτεχνίας της Κύπρου.

Ήταν μέλος και πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και του Λογοτεχνικού Σωματείου PEN Κύπρου, ενώ από τις σημαντικότερες συλλογές του ήταν τα «Μυστικά Φορτία» και το «Μυθολόγιον», που τιμήθηκαν με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης του υπουργείου Παιδείας.

Ο Κουγιάλης έχει επίσης τιμηθεί με το Βραβείο Γ. Φ. Πιερίδη της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στον ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης.

Ο Κύπριος ποιητής γεννήθηκε στη Δευτερά της Λευκωσίας το 1936. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και το Διδασκαλικό Κολέγιο, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ, από όπου πήρε τους τίτλους Bachelor of Arts και Master of Science στα παιδαγωγικά. Μετεκπαιδεύτηκε στο Institute of Education του πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Πρώτη του δουλειά ήταν το ποιητικό βιβλίο «Μολυβιές στο Περιθώριο» το 1959. Είχε για μέντορες τον Καβάφη, τον Μάνο Κράλη, τον Παντελή Μηχανικό, τον Ελύτη, τον Σεφέρη, τον Έλιοτ και τον Έζρα Πάουντ. Ασχολήθηκε με θέματα όπως η ελευθερία, η αντιπαράθεση του καλού και του κακού, ο έρωτας και η προδοσία στις συλλογές του.