«Ο Ευάγγελος Μαρινάκης στηρίζει τον Πειραιά» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Τράγκα, ο δήμαρχος τόνισε ότι ο Πειραιάς έχει ποσοστά ανεργίας όπως και όλη η χώρα, αλλά, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να φέρει δουλειές στην πόλη. Μιλώντας για τα ταμεία των εμπόρων στον Πειραιά, τόνισε πως είναι μείον, ενώ υπογράμμισε ότι είναι έτοιμη η μελέτη για την ανάπλαση του Μικρολίμανου.

Σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στον Πειραιά, αποκάλυψε πως στην πόλη έχουν να πραγματοποιηθούν έργα πολλά χρόνια, ενώ ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα με πλημμύρες το αντιμετωπίζει η παλιά Κοκκινιά, όπου υπάρχουν μπαζωμένα ρέματα και αυθαίρετα. Ωστόσο, έδωσε και ένα στίγμα αισιοδοξίας λέγοντας πως τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή είναι ήδη σε εξέλιξη και βρίσκονται στο στάδιο των μελετών. 

Ακόμα, ο Γιάννης Μώραλης τόνισε πως δεν είχε καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως δεν γνώριζε τη Ρένα Δούρου, ενώ απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση και για τη θαλάσσια ρύπανση από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» που είχε ως αποτέλεσμα να μολυνθεί ο Σαρωνικός, σημειώνοντας πως κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Ανέφερε πως ο δήμος θα υποστηρίζει όσους επλήγησαν από τη θαλάσσια ρύπανση, ενώ αποκάλυψε πως μπορεί η κυβέρνηση να παρέδωσε τις ακτές στον δήμο, αλλά όχι το νερό που δεν είναι ακόμα κατάλληλο για κολύμβηση και ψάρεμα.

Όσον αφορά στο πολυσυζητημένο θέμα του τραμ, ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε πως τα έργα ολοκληρώνονται. «Το μετρό θα ολοκληρωθεί έως το 2020, η ανάπλαση του Μικρολιμάνου έως το 2019». Εκτίμησε πως το 2020 ο Πειραιάς θα είναι μια διαφορετική πόλη.

Ακόμα, είπε πως η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά προσφέρει συσσίτια και ο δήμος με τη βοήθεια της ΚΟΔΕΠ παρέχει βοήθεια σε άπορες οικογένειες, ενώ είπε πως τα δημοτικά τέλη στην πόλη έχουν μειωθεί 3%.

Ερωτηθείς για το εάν θα φύγουν τα δικαστήρια από τον Πειραιά, ο κ. Μώραλης διευκρίνισε ότι παρά τις συναντήσεις με υπουργούς Δικαιοσύνης και γενικούς γραμματείς του υπουργείου δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα.

Τόνισε ότι στην πόλη δεν υπάρχει βαριά εγκληματικότητα, ενώ είπε πως τα νοσοκομεία της πόλης αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Για τον Ολυμπιακό είπε πως στην Ευρώπη δεν πήγε καλά, σημειώνοντας πως μια ομάδα δεν μπορεί να παίζει πάντα σε υψηλό επίπεδο. Τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και πως είναι η ομάδα που επενδύει τα περισσότερα χρήματα στο ποδόσφαιρο, ενώ εκτίμησε ότι και φέτος ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα.

Τόνισε ότι ως δήμαρχος δεν περίμενε τόσο μεγάλες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, ενώ είπε πως το σύνολο των υπαλλήλων του δήμου Πειραιά περίμενε ότι θα δούλευαν περισσότερο, λέγοντας πως κάποιοι το κάνουν ήδη.