Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο/slide show με τίτλο: «Τιμητικές διακρίσεις – Βραβεύσεις του ΠΝ το 2017» και περιλαμβάνει – τι άλλο – τις βραβεύσεις και διακρίσεις με τις οποίες τιμήθηκε το ΠΝ και το σύνολο του προσωπικού του, στρατιωτικού και πολιτικού, στη διάρκεια του 2017. Και είναι πολλές αυτές.

Στις 24 Ιουλίου 2017, τιμήθηκε με το βραβείο “Leader of the Year 2017” για τα γυναικεία στελέχη του ΠΝ, ως «αναγνώριση της ουσιαστικής συμμετοχής τους στην άμυνα της χώρας και στη δημιουργία παραδείγματος θάρρους και προσφοράς προς όλους τους Έλληνες», όπως σημειωνόταν στο σχετικό αιτιολογικό της βραβεύσεως. Το βραβείο παρέλαβαν, ενδεικτικώς και τιμητικώς, δύο εκ των εκατοντάδων γυναικείων στελεχών του ΠΝ, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ.

Στις 26 Οκτωβρίου 2017, στον λιμένα Θεσσαλονίκης, παρασημοφορήθηκε η Πολεμική Σημαία του θρυλικού θωρηκτού «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις 2 Νοεμβρίου 2017, βραβεύτηκε το ΠΝ για την «Αδιάκοπη συμβολή του στη διάσωση ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα». Το βραβείο παρέλαβε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ν.Τσούνης ΠΝ.

Στις 24 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της ετήσιας απονομής βραβείων “Greek Shipping Awards 2017” των Lloyd’s, βραβεύτηκε το θωρηκτό «Γ.ΑΒΕΡΩΦ», ως το ελληνικό «Πλοίο της Χρονιάς 2017», για το μοναδικό του επίτευγμα να πλεύσει ρυμουλκούμενο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών το διάστημα της δίμηνης εκεί παραμονής του.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2017, το κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, η Ακαδημία Αθηνών, στην τελευταία πανηγυρική συνεδρίασή της για το 2017, βράβευσε με το Χάλκινο Μετάλλιό της την εξαιρετικά δραστήρια και με πλούσιο έργο την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ), ο διευθυντής της οποίας Πλοίαρχος Λεωνίδας Τσιαντούλας ΠΝ παρέλαβε τη διάκριση αυτή.

Συγχαρητήρια για τις βραβεύσεις αυτές για το ΠΝ, αλλά και στο Γρ.Τύπου ΓΕΝ, που σκέφτηκε και υλοποίησε αυτήν της «απολογιστικού» χαρακτήρος δουλειά.