Την ίδια ώρα που σε Άγκυρα και Αθήνα έχει ξεσπάσει ένας «πόλεμος ανακοινώσεων» αναφορικώς με το θέμα της παραχωρήσεως ή όχι πολιτικού ασύλου στον ένα εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, στη θαλάσσια περιοχή Ιμίων-Καλολίμνου μαίνεται ένας άλλος ακήρυχτος πόλεμος, ο επονομαζόμενος «πόλεμος της τσιπούρας», με τη σημερινή καταγγελία από Έλληνα ψαρά για τον εμβολισμό του σκάφους του από ακταιωρό της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Όπως αναφέρει το newpost.gr το τουρκικό πλοίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εμβόλισε το ελληνικό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλολιμνου και Ιμίων, ενώ ελληνικές πηγές από την Κάλυμνο διαβεβαιώνουν ότι όταν συνέβη το περιστατικό το ελληνικό αλιευτικό βρισκόταν ΕΝΤΟΣ των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας εμβολισμού του ελληνικού αλιευτικού από την τουρκική ακταιωρό ήταν να υποστεί το πρώτο υλικές ζημιές, από τις οποίες όμως δεν κινδύνεψε ούτε η σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων σε αυτό ή το αξιόπλοο του σκάφους.

Από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων τα στρατιωτικά φυλάκια και παρατηρητήρια που υπάρχουν στην περιοχή δεν έχουν καταγράψει κάποιο περιστατικό.

Από πλευράς του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή εστάλη αμέσως σκάφος του για έλεγχο στην περιοχή, δεν βρήκε κάποιο στοιχείο, ενώ συμφώνως με ανεπίσημες πληροφορίες, στο αλιευτικό υπάρχει ένα «βαθούλωμα» στην περιοχή της πρύμνης του.

Το περιστατικό διερευνά το ΛΣ=ΕΛΑΚΤ.

Λ.Σ.Μ.