Γιος γνωστού αγγειοχειρουργού από την Αθήνα ήταν ο 32χρονος snowboarder που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1 o άτυχος νεαρός ονομάζεται Απόλλωνας Ψαρουδάκης και ήταν μόνιμος κάτοικος Λουξεμβούργου. Σπούδασε μηχανικός επίγειων συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ στην Αγγλία και είχε έρθει στην Ελλάδα για τις γιορτές.

Ο άτυχος 32χρονος πέθανε από ασφυξία και ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Ο 32χρονος είχε πάει μαζί με την παρέα του, άλλους τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, για το αγαπημένο τους άθλημα, το snowboard. Παρά το γεγονός όμως ότι το χιονοδρομικό κέντρο ήταν κλειστό (λόγω συντήρησης και προετοιμασίας ενόψει της έναρξης λειτουργίας του αύριο, Σάββατο 30/12), ο ίδιος και οι υπόλοιποι φίλοι του επέλεξαν να κάνουν snowboard εκτός πίστας, και συγκεκριμένα κοντά στην κορυφή «Γαλανή», που ήταν και το μοιραίο λάθος.

Μάλιστα, λόγω της χιονοθύελλας που είχε προηγηθεί, το χιόνι ήταν «απάτητο», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η χιονοστιβάδα, ενώ και οι συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα ήταν δυσμενείς, καθώς υπήρχε πυκνή ομίχλη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia ο άτυχος άντρας χτύπησε σε δέντρο, παρασυρόμενος από τη χιονοστιβάδα, και ανασύρθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του από το προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου, το οποίο είναι κλειστό.

Η χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε παρέσυρε τον 32χρονο για περίπου 120 μέτρα και μετά τον καταπλάκωσε. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δε, έμεινε θαμμένος κάτω από το χιόνι τουλάχιστον 20 λεπτά.

Αμέσως κινητοποιήθηκε το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, που αφού εντόπισε τον 32χρονο, τον μετέφερε και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

Όπως είπε ο διοικητής, ο άτυχος άνδρας πιθανότατα είχε έναν ασφυκτικό θάνατο. Δεν πέθανε δηλαδή από χτύπημα σε δέντρο, αλλά επειδή καταπλακώθηκε και έπαθε ασφυξία από τον όγκο του χιονιού που έπεσε πάνω του.

Στην περιοχή επικρατεί ομίχλη, ενώ οι γιατροί στο νοσοκομείο Γρεβενών αναφέρουν πως τα υπόλοιπα μέλη της παρέας είναι καλά στην υγεία τους. Να σημειωθεί πως σπάνια έχουν παρατηρηθεί χιονοστιβάδες στο Χ.Κ. της Βασιλίτσας

Φωτογραφία έξω από τα επείγοντα

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε άτομα έκαναν snowboard εκτός πίστας στην κορυφή «Γαλανή» της Βασιλίτσας, και ενώ το το χιονοδρομικό κέντρο ήταν κλειστό.

Οι φίλοι του όταν διαπίστωσαν ότι χάθηκε ο άτυχος νέος, ειδοποίησαν αμέσως το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, οι οποίοι αφού τον εντόπισαν μετέφεραν στο σαλέ τον άτυχο 30χρονο και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

Oι πίστες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας (φωτό από το vasilitsa.com):

Το δυστύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνέβη στην πίστα «Γαλανή» (αριθμός 2), στα αριστερά της εικόνας

Σημερινές φωτογραφίες από τη Βασιλίτσα (πηγή grevenamedia):

 



 Πηγή:kozanimedia.gr, kozan.gr, greveniotis.gr