Θετικά κλείνει το 2017 στον τομέα του τουρισμού, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου, υπήρξε αύξηση ύψους 9% από διεθνείς αφίξεις, με τα έσοδα να ξεπερνούν τα νούμερα του 2016.

Για το 2018 μάλιστα, η υπουργός Έλενα Κουντουρά πιστεύει ότι θα υπάρξει μία ακόμη άνοδος του 9% σε σχέση με φέτος, καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα περιμένουν πως οι ξένοι που θα έρθουν στη χώρα μας θα ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια, με τα έσοδα να υπολογίζεται ότι θα είναι περισσότερα από 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Κουντουρά, το 2018 αναμένεται να είναι χρονιά ρεκόρ σε έσοδα από τον τουρισμό, με ενδεικτικό στοιχείο την αύξηση εργασίας κατά 26% στον κλάδο.

Στην Κρήτη μόνο το υπουργείο περιμένει την άφιξη 50.000 τουριστών μέχρι τον Απρίλιο, καθώς έχουν προγραμματιστεί νέες πτήσεις από τη Γερμανία, ενώ νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα έχουν ανοίξει στο Ρέθυμνο, περιμένοντας την έλευση των τουριστών.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, το InSETE στο μηνιαίο του στατιστικό δελτίο σημειώνει ότι στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας καταγράφηκε τον Νοέμβριο αύξηση των διεθνών αφίξεων +6,2% (+8,6% από την αρχή του έτους).

Η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο +7,3% και στην Αθήνα στο +5,8%, ενώ από την αρχή του έτους στο +9,6% και στο +5,8% αντίστοιχα.