Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, καθώς ακόμη είναι στο σκοτάδι με το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος φόρος διαμονής, ο οποίος θα επιβάλλεται σε κάθε διανυκτέρευση που θα πραγματοποιείται στα ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας.

Με ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια ομοσπονδία ξενοδόχων (ΠΟΞ) υπογραμμίζει πως όλοι οι εμπλεκόμενοι, ακόμη και οι ίδιοι οι πελάτες, είναι σε σύγχυση για το πότε θα ισχύσει ο νέος φόρος και ζητούν άμεσα μια απάντηση.

«Μέχρι και σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι - οι ξενοδόχοι, οι συνεργάτες μας εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι πελάτες μας, Έλληνες και ξένοι - βρισκόμαστε σε βαθύ σκοτάδι και σε σύγχυση, αναμένοντας, πότε επιτέλους θα δεήσουν οι αρμόδιοι να εκδώσουν την απαραίτητη εφαρμοστική απόφαση, στην οποία θα καταγράφονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι λοιπές διευκρινιστικές κατευθύνσεις και πληροφορίες», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Εδώ και μήνες η ΠΟΞ έχει τονίσει πως το νέο μέτρο θα έχει αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό σε μια ήδη βεβαρημένη ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχειακού κλάδου.