Λύση στην ανάγκη χιλιάδων νέων Ελλήνων, που εδώ και χρόνια παλεύουν με το τέρας της ανεργίας, προσδοκά να δώσει με απλό και συνάμα πρωτότυπο τρόπο ένας 23χρονος φοιτητής του ΤΕΙ Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Κρήτης, ο οποίος δημιούργησε το «Facebook» των ανέργων, μια διαδικτυακή πλατφόρμα εύρεσης εργασίας γεμάτη επαγγελματικά προφίλ (από ψαράδες και σερβιτόρους, μέχρι στελέχη επιχειρήσεων και διαφημιστές)!

Ο λόγος για τον Βασίλη Παπαδημητρίου από τη Χαλκίδα, δημιουργό του iHireYou.gr, της ιστοσελίδας που έχει ως αντικείμενο την άμεση εύρεση εργασίας σε ανέργους, αλλά και την εύρεση προσωπικού σε εταιρείες και επιχειρήσεις που αναζητούν υπαλλήλους.

Όπως εξηγεί στην «Ελευθερία του Τύπου» ο νεαρός, «η φιλοσοφία του iHireYou.gr είναι αντίστροφη από αυτή των υπαρχόντων ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων καταχώρησης αγγελιών, καθώς οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που δημιουργούν το επαγγελματικό προφίλ τους και οι εταιρείες-εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να έρθουν σε επαφή σε χρόνο μηδέν με το άτομο που ταιριάζει στη θέση».

Η ιδέα γεννήθηκε όταν και ο ίδιος έψαχνε web developer, designer και γραμματέα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός προηγούμενου project του: «Τότε σκέφτηκα ότι η αναζήτηση συνεργατών θα μου έπαιρνε αρκετό χρόνο. Δεν υπήρχε ένας ηλεκτρονικός τόπος στον οποίο θα μπορούσε ο εκάστοτε εργοδότης να αναζητά άμεσα τις ειδικότητες που τον ενδιαφέρουν. Διαπίστωσα ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άτομα που ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση, είτε αυτή είναι μια καφετέρια είτε μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών».

Εξάλλου, αυτό που κάνει το iHireYou.gr να ξεχωρίζει είναι ότι οι υπηρεσίες προς τα άτομα που αναζητούν εργασία παρέχονται εντελώς δωρεάν (σε αντίθεση με τις έντυπες αγγελίες που κοστίζουν μέχρι και 3 ευρώ την ημέρα). «Προσφέρει αμεσότητα μεταξύ εταιρείας και υποψήφιου εργαζόμενου. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στις εταιρείες-εργοδότες άμεσης επικοινωνίας με τους υποψήφιους εργαζόμενους μέσω ζωντανής συνομιλίας (βιντεοκλήσης ή φωνητικής κλήσης). Με αυτό τον τρόπο ο εργοδότης έχει πλήρη εικόνα του υποψήφιου εργαζομένου» προσθέτει ο Βασίλης, σημειώνοντας πως σε διάστημα μόλις ενός μήνα έχουν δημιουργηθεί περίπου 700 επαγγελματικά προφίλ στο iHireYou.gr.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», 28/12/2017