Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον ανακριτή διαφθοράς οι 11 εκ των 19 κατηγορουμένων που κατηγορούνται για το κύκλωμα που φέρεται μέσω του ανακυκλωσιμου υλικού που εμπορεύονταν να προκάλεσε ζημία ύψους 7 εκ ευρώ στον ΟΣΕ.

Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελευθεροι με περιοριστικούς όρους, οπως απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής τους καθώς ειχαν περιφερειακό ρόλο. Σε δυο κατηγορούμενους επιβλήθηκαν εγγυοδοσίας 5.000 ευρώ και 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες,οπως διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αφού τους αποδίδεται ότι εκποιούσαν ανακυκλωσιμο συγκοινωνιακό υλικό του ΟΣΕ, στήνοντας τους πλειστηριασμούς και κλεβοντας στο ζύγι. Η δράση του κυκλώματος εκτιμάται ότι ξεκινά από τον Φεβρουάριο του 2015. Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ κατηγορούνται ότι έπαιρναν μίζες από 100 ευρώ έως 40.000 ευρώ προκειμένου μεγάλες ποσότητες άχρηστου ανακυκλώσιμου υλικού να φτάνουν σε τρεις εταιρείες Ρομα χωρίς παραστατικά.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο δικηγόρος Θεμης Σοφός ,εκπροσωπώντας κατηγορούμενους υπαλλήλους του ΟΣΕ, είπε πως οι εντολείς του αρνούνται την κατηγορία και 'απο κανένα στοιχείο δεν προκύοτει δωροδοκία, κατηγορία την οποία απορρίπτουν κατηγορηματικά". Οσον φορά τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπιτι ενός υπαλλήλου είπε πως "ασκουσε παραλληλη αργοτική απασχολήση για να ζήσει και τα χρήματα προερχονται απο εκεί". Σχετικα με τις συνομιλίες υπαλληλων με τους φερομενους ως επικεφαλής, απαντησε πως οι άνθρωποι αυτοί είχαν κερδίσιε νόμιμους πλειστηριασμούς και τους τηλεφωνούσαν για να μάθουν πως θα παραλάβουν το υλικό.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος ενός εκ των φερομένων ως επικεφαλής, τόνισε : «η απόφαση περί προσωρινής κράτησης του πρώτου εντολέα μου αλλά παράλληλα και η απόφαση να αφεθεί ελεύθερη η δεύτερη εντολέας μου καταδεικνύει ότι στο πρόωρο αυτό δικονομικό στάδιο ο κ.ανακριτής και η κα εισαγγελέας επιμέρισαν ρόλους και ευθύνες. Είμαι βέβαιος ότι σε τέτοια ογκώδη και περίπλοκη από οικονομοτεχνική άποψη δικογραφία, η πορεία της κύριας ανάκρισης θα διαλευκάνει πληρέστερα τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων».