Μέσα σε λίγα λεπτά εκτυλίχθηκε (χθες τα ξημερώματα) η ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία στο διαμέρισμα των Αγίων Αναργύρων, όπου ο 45χρονος Χρήστος Ζαπαντιώτης, αστυνομικός στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, δεν δίστασε να σκοτώσει με μια σφαίρα στο κεφάλι ακόμα και το 3,5 ετών κοριτσάκι του και να βάλει τέλος στη ζωή του, αφού σκότωσε με το υπηρεσιακό όπλο του τη γυναίκα και την πεθερά του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 45χρονος πυροβόλησε δύο φορές στο στήθος την πεθερά του, Βασιλική Χερουβείμ, και τρεις φορές τη 47χρονη σύζυγό του, Ελένη.

Και ενώ στο σαλόνι κείτονταν νεκρές οι δυο γυναίκες, ο αστυνομικός πήγε στην κρεβατοκάμαρα για να βάλει φρικιαστική «σφραγίδα» στο αποτρόπαιο έγκλημά του.

Πυροβόλησε το παιδί και έπειτα από περίπου μίαμιση ώρα, γονάτισε δίπλα στο κρεβάτι και αυτοπυροβολήθηκε.

Η μαρτυρία του πεθερού του ήταν αποκαλυπτική, καθώς μίλησε για τη διαμάχη που είχε ο αστυνομικός με την πεθερά του για την ακίνητη περιουσία τους.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος πίεζε την πεθερά του να φύγει από το διαμέρισμά της (κάτω από το δικό του) για να μεταφέρει εκεί το ιατρείο της η ρευματολόγος σύζυγός του (που εργαζόταν και σε γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων). Οι τσακωμοί για το θέμα αυτό ήταν συνεχείς και, σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα του αστυνομικού τον είχε προειδοποιήσει ότι αν συνέχιζε να πιέζει τη μητέρα της, θα ζητούσεδιαζύγιο.

Ο Χρήστος Ζαμπαντιώτης υπηρετούσε στη Βουλή από το 1996, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε αποσπαστεί στη φρουρά του Κώστα Σημίτη. Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, ενώ είχε περάσει επιτυχώς τα ψυχομετρικά τεστ το 2011.

Χθες οι πρώτοι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι, προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν ο 45χρονος είχε αφήσει σημείωμα. Τέτοιο εύρημα δεν υπήρξε και έτσι οι έρευνες στράφηκαν στις «κινήσεις» του δολοφόνου και αυτόχειρα.

Ηταν ξεκάθαρο ότι όλα ξεκίνησαν στο σαλόνι του σπιτιού και τέλειωσαν στο υπνοδωμάτιο.

Μάλιστα, ο ιατροδικαστής διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα κενό τουλάχιστον μίας ώρας από τη δολοφονία των δύο γυναικών και του παιδιού με την αυτοκτονία του αστυνομικού. Οπως είπαν στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου» άνθρωποι που συναναστρέφονταν την οικογένεια, ακόμα και μερικές ώρες πριν από την τραγωδία όλα έδειχναν φυσιολογικά.

«Ο αστυνομικός προχτές είχε πάει με το κοριτσάκι αγκαλιά στον φούρνο. Φαινόταν ευδιάθετος» περιγράφει ο γείτονας Βασίλης Βρούτσης.

«Είδα την ξαδέλφη μου χλωμή πεσμένη στο πάτωμα!»

«Το μωρό ήταν ξαπλωμένο στο κρεβάτι του ζευγαριού και μπροστά του, γονατισμένος, ήταν νεκρός ο πατέρας». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τις συγκλονιστικές εικόνες που αντίκρισε, δευτερόλεπτα αφότου μπήκε στο σπίτι της οικογένειας Ζαπαντιώτη, ο ξάδερφος της 47χρονης Ελένης Χερουβείμ, Γιώργος Διδασκάλου.

Νωρίτερα, στην τραπεζαρία είχε βρει νεκρές, μέσα σε μια λίμνη αίματος, την ξαδέρφη του και τη μητέρα της.

Ο κ. Διδασκάλου είναι ο πρώτος που μπήκε στο διώροφο της οδού Ευριπίδου 25, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες γράφτηκε η οικογενειακή τραγωδία με θύτη (και αυτόχειρα) τον αρχιφύλακα Χρήστο Ζαπαντιώτη και θύματα τη σύζυγό του, την κορούλα τους και την πεθερά του.

«Είχαμε ανησυχήσει το πρωί, γιατί δεν υπήρχε επικοινωνία με την οικογένεια και η μικρή δεν είχε πάει στο σχολείο. Πήγα στο σπίτι και σκαρφάλωσα από το πλάι προκειμένου να δω αν ήταν καλά» είπε, εμφανώς ταραγμένος, στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου» και συνέχισε:

«Ανέβηκα την εξωτερική σκάλα και είδα ανοιχτή την εξώπορτα. Η ξαδέρφη μου ήταν πεσμένη στο πάτωμα και χλωμή. Κάλεσα την Αστυνομία για να παραβιάσουμε την πόρτα επειδή φοβήθηκα κυρίως για το παιδί». Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελευταία επικοινωνία με την οικογένεια είχε γίνει μόλις την προηγούμενη ημέρα, ενώ το Σάββατο η 47χρονη με την κόρη της είχαν επισκεφθεί το σπίτι του.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», από την Μίνα Καραμήτρου και τον Αγγελο Σκορδά, 19/12/2017