Το 1ο Συμβούλιο Διοικητών Μονάδων πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, μετά από σχετική πρωτοβουλία της ηγεσίας, παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που σχεδιάσθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα από το ΓΕΣ και υλοποιούνται από τους σχηματισμούς και μονάδες του Στρατού Ξηράς, συμφώνως με τις οποίες έχουν συγκροτηθεί «Συμβούλια Διοικητών Μονάδων» σε επίπεδο μειζόνων επιχειρησιακών διοικήσεων και σχηματισμών.

Όπως έγινε γνωστό σκοπός των συμβουλίων αυτών είναι η καταγραφή προτάσεων, ιδεών και προβληματισμών των διοικητών μονάδων, που χρήζουν περαιτέρω αξιολογήσεως και αξιοποιήσεως από την ηγεσία.

Η πρόθεση του ΓΕΣ με τη λειτουργία των «Συμβουλίων Διοικητών Μονάδων» είναι η αμεσότητα της επικοινωνίας των διοικητών με την ιεραρχία του ΓΕΣ και η προαγωγή της μεταξύ τους επικοινωνίας, σε επίπεδο σχηματισμού.

Συμφώνως με το ΓΕΣ «τελική επιθυμητή κατάσταση είναι η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας των διοικητών με την ιεραρχία, σε όλα τα επίπεδα, η αμεσότητα στην υποβολή προτάσεων και η ταχεία λήψη αποφάσεων, όπου και όταν απαιτείται, ώστε να διατηρηθεί στο ήδη εξαίρετο επίπεδο το ψυχικό σθένος, η υπερηφάνεια, το φρόνημα, η εξωστρέφεια και η στρατιωτική αγωγή του Στρατού Ξηράς».

Λ.Σ.Μ.