Για να αποτραπούν καταδρομικές επιθέσεις κουκουλοφόρων που προκαλούν ζημιές σε ακυρωτικά μηχανήματα και για την προστασία των ελεγκτών εισιτηρίων η κυβέρνηση αποφάσισε να αντικαταστήσει τους υπαλλήλους των εταιρειών σεκιούριτη στους σταθμούς του Ηλεκτρικού και του Μετρό με 200 αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών έχουν καταρτίσει σχέδιο για τη φύλαξη πλέον των σταθμών από την ΕΛΑΣ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρζης οι αστυνομικοί θα έχουν ως ρόλο να φυλάνε τους σταθμούς και δεν θα επιβιβάζονται στους συρμούς ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε ότι έχουν υπολογίσει πως για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός θα χρησιμοποιηθούν διακόσιοι αστυνομικοί, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν τον αριθμό οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ και οι ΟΠΚΕ, που θα συνεχίσουν να απασχολούνται.

Στόχος, όπως σημείωσαν, είναι η προστασία της δημόσιας περιουσία και της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και οι ελεγκτές να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς πρόβλημα.

Σχετικά με τη διάθεση τους αυτό θα κριθεί βάση των αναγκών που υπάρχουν και πιθανότατα σε άλλους να μην υπάρχει κανένας και σε άλλους ακόμα και δυο αστυνομικοί.