Έχοντας γλιτώσει από το μαφιόζικο χτύπημα στη Κρήτη, ο γνωστός ψυχίατρος κατέθεσε ήδη στον εισαγγελέα, καθώς φαίνεται πως γνωρίζει καλά ποιος (ή ποιοι) είναι αυτός που τον ήθελε νεκρό.

«Ξέρω ποιοι είναι. Έχω ήδη ενημερώσει τον εισαγγελέα», ανέφερε ο ψυχίατρος που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Οι δράστες τον περίμεναν λίγο πιο μακριά από το ιατρείο του, στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Ηράκλειο, και πυροβόλησαν δύο φορές από πίσω. Ένας εκ των δύο δραστών έσπασε με λοστό το παράθυρο από την πλευρά του συνοδηγού, αλλά δεν κατάφεραν να τον σκοτώσουν.

Ο ψυχίατρος, σε κατάσταση πανικού, έφυγε και αναζήτησε καταφύγιο σε φαρμακείο στη λεωφόρο Καλοκαιρινού. Αφού φώναξε «Βοήθεια, με πυροβόλησαν», οι υπάλληλοι του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχε τραύματα στο κεφάλι από θραύσματα.

Σύμφωνα με τα όσα έχει πει, υπάρχουν 3 με 4 άνθρωποι από το οικείο περιβάλλον του που θέλουν το κακό του, όπως φέρεται να είπε στον εισαγγελέα, με τον φαρμακοποιό που τον βοήθησε να σωθεί, τον Γιώργο Παρασύρη, να λέει το πρωί στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη:

«Κάποια άτομα τον περίμεναν έξω από το ιατρείο, είχαν κρυφτεί στο πάρκινγκ και άρχισαν να τον πυροβολούν. Έσκυψε ο ψυχίατρος για να γλιτώσει από τους πυροβολισμούς και χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του έβαλε μπροστά και ήρθε στο φαρμακείο. Ήταν το πρώτο σημείο που σκέφτηκε να έρθει για να ζητήσει βοήθεια γιατί είχε αίματα αλλά και για να σωθεί. Μου είπε: "Γιώργο, με πυροβόλησαν, θέλω τη βοήθειά σου". Εμείς καθαρίσαμε το πρόσωπό του γιατί είχε ένα γυαλί μάλλον κι από εκεί προερχόταν η αιμορραγία. Ήταν πολύ σοκαρισμένος στην αρχή αλλά μετά συνήλθε. Τότε τον ρώτησα πόσοι ήταν και ποιοι ήταν και μου είπε ότι ήταν τρία με τέσσερα άτομα και ότι τους γνωρίζει», είπε χαρακτηριστικά ο φαρμακοποιός.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον ψυχίατρο, με την υγεία του να μη διατρέχει κίνδυνο, καθώς ο τραυματισμός του είναι ελαφρύς.

Η αστυνομία έχει αρχίσει ήδη τις έρευνες στο οικείο περιβάλλον του γιατρού, ενώ ελέγχουν και τις κάμερες από την περιοχή όπου προσπάθησαν να τον σκοτώσουν, ώστε να βρουν πολύτιμα στοιχεία που ίσως τους βοηθήσουν να έρθουν στον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή: www.cretalive.gr