Σειρά των συνταξιούχων να βγουν σήμερα στους δρόμους. Αναμένεται μάλιστα να δώσουν δυναμικό «παρών» στην πορεία που θα κάνουν προς το Μέγαρο Μαξίμου, με το «ραντεβού» να έχει οριστεί για τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Οι συνταξιούχοι είναι απελπισμένοι από τις περικοπές που δέχονται τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση και θα έχουν δυναμική φωνή το απόγευμα στην Αθήνα. Κατεβαίνουν μάλιστα δεκάδες πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα για το σημερινό συλλαλητήριο.

Ζητούν κυρίως να τους δοθεί μια πιο αξιοπρεπής σύνταξη ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν, αλλά και να καταβληθεί σε όλους όσους έχουν ανάγκη το μέρισμα.

Οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις έχει γονατίσει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, καθώς δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά και ζητούν από το υπουργείο Εργασίας να αλλάξει την κατάσταση άμεσα.

Έρχονται μάλιστα και άλλα μέτρα που αφορούν τις περικοπές των συντάξεων, κάτι που σημαίνει πως οι απώλειες των συνταξιούχων θα ανέβουν άλλα 10 δισ. Αυτό σημαίνει πως οι επικουρικές συντάξεις μπορεί να φτάσουν σε κάποιες περιπτώσεις σε χαμηλό διψήφιο νούμερο.