Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook, όπου επιτίθεται στους υπαλλήλους του Σεισμανογλείου Νοσοκομείου, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά τους σε περιστατικό με ασθενή, προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων.

Μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έγινε από το σωματείο των εργαζομένων, οι υπάλληλοι κατήγγειλαν τόσο τον κ. Πολάκη όσο και τη διοίκηση του νοσοκομείου, λέγοντας πως «χωρίς αισχύνη και ήθος, ο μεν πρώτος ενεργώντας με το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" θέλησε να παύσει από τα καθήκοντά του προϊστάμενο τμήματος, παραβιάζοντας κάθε νόμιμη διαδικασία. Ο δε δεύτερος κατηγορεί τους εργαζόμενους στο Σεισμανόγλειο Νοσοκομείο "ως παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια… που θα τα κόψουν όλα"».

Παράλληλα, τόνισαν πως περιμένουν μία συγνώμη από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και του ζητούν να εγκαλέσει τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πολάκη και να απομακρύνει τον διοικητή του νοσοκομείου.

«Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για το σεντόνι, τη μαξιλαροθήκη, την κουβέρτα, το κρεμοσάπουνο, τις χειροπετσέτες, τα γάντια, τον χαλασμένο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να μας τονίζει ότι οι οικονομικοί πόροι για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου είναι περιορισμένοι» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, απαντώντας ουσιαστικά στον κ. Πολάκη για τα σεντόνια και τις κουβέρτες που έγραψε στο Facebook ότι δεν παρείχαν σε γνωστή του ασθενή, λέγοντας πως της είχαν δώσει βρώμικα.

Σχολιάζουν μάλιστα πως «σεντόνια δεν υπάρχουν επί μήνες στις εφημερίες του νοσοκομείου, χωρίς να παίρνει αυτό διάσταση επειδή δεν πρόκειται για ασθενείς συγγενείς συνεργατών της ηγεσίας της Αριστοτέλους. Οι διευθύνσεις των υπηρεσιών του νοσοκομείου αιτούνται επί μήνες σεντόνια, ιματισμό, υλικά, ό,τι χρειάζεται κάθε κλινική για να λειτουργήσει, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα».

Στο τέλος της ανακοίνωσης σχολιάζουν: «Να λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό, η διοίκηση να καλύψει τις ανάγκες και τις ελλείψεις του νοσοκομείου, που τόσο καλά γνώριζε ότι υπήρχαν και δεν φρόντιζε να καλυφθούν. Τελικά, ποιος ευθύνεται κ. υπουργέ, κ. διοικητά, που δεν καλύπτονται βασικές ανάγκες των ασθενών, όταν υπάρχουν "λεφτά", κατά τον κ. Πολάκη;».

Πηγή: Πρώτο Θέμα