Σε αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την πυροσβεστική η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ορειβατών στον Όλυμπο, εκ των οποίων ο ένας έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε γκρεμό.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 12:30 το μεσημέρι για τους δύο παγιδευμένους ορειβάτες κοντά στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κατερίνης, Λιτοχώρου, και της 2ης ΕΜΑΚ.

Οι διασωστικές ομάδες του Πυροσβεστικού Σώματος, εντόπισαν τον έναν ορειβάτη, Σ.Δ. 25 ετών, σε ορειβατικό μονοπάτι σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στη θέση Πριόνια προκειμένου να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, ο δεύτερος ορειβάτης, Δ.Η., 26 ετών, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε γκρεμό βάθους περίπου 150 μέτρων από το ορειβατικό μονοπάτι και ανασύρθηκε με τη χρήση ορειβατικού εξοπλισμού.

Το άτομο μεταφέρθηκε στη θέση Πριόνια προκειμένου να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Σημειώνεται ότι ελικόπτερο τύπου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο διατέθηκε από την ΓΓΠΠ ύστερα από αίτημα του Πυροσβεστικού Σώματος δεν κατέστη δυνατόν να επιχειρήσει, λόγω χαμηλής νέφωσης.

Δείτε το βίντεο: