Μία τριάδα μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block.52+ “Fighting Falcon”, της ιστορικής 337 Μοίρας «Φάντασμα», της 110 Πτέρυγος Μάχης θα έχει τη μοναδική εμπειρία να συνοδεύσει σήμερα τιμητικώς το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά το «κροσάρισμα» (=»διασταύρωση») του ίχνους του προεδρικού αεροσκάφους του με το FIR Αθηνών, διαδικασία που προβλέπεται και παγίως ακολουθείται κατά τις επίσημες αφίξεις ανώτατων πολιτειακών αρχόντων μίας άλλης χώρας, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα. Τα ελληνικά μαχητικά θα συνοδεύσουν το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου μέχρι την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Ασφαλώς μία διαφορετική «εμπειρία» για τους Έλληνες πιλότοι, οι οποίοι «άκουσαν» χθες το βράδυ τον Τούρκο πρόεδρο να τους κατηγορεί ότι αυτοί – οι Έλληνες – πραγματοποιούν παραβιάσεις και παραβάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου και οι Τούρκοι συνάδελφοί τους «απλώς» τους…αναχαιτίζουν!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο μήνες περίπου, την παραμονή της επισήμου επισκέψεώς του στις ΗΠΑ, με μαχητικό αεροσκάφος της 337 Μοίρας είχε πετάξει για μία περίπου ώρα στο Αιγαίο, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι χθες μόνο ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 προέβη σε δύο παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, ενώ προχθές 5 Δεκεμβρίου δύο τουρκικά αεροσκάφη του ίδιου τύπου πραγματοποίησαν επίσης ισάριθμες παραβάσεις των ΚΕΚ, περιορίζοντας έτσι – και για προφανείς λόγους – τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο τις παραμονές της επισκέψεως Ερντογάν στην Ελλάδα.

Λ.Σ.Μ.