Τον χώρο κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού ισοπέδωσε ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος, σε μια έκρηξη θυμού, έσπασε ό,τι υπήρχε στο κελί, καίγοντας ακόμα και το στρώμα του. Όπως ανέφερε η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, με κείμενο σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Μαζιώτης «έκαψε και κατέστρεψε ολοσχερώς τη Β’ θέση του υπογείου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, εκεί όπου κρατείται επί πέντε μήνες στην απομόνωση», προσθέτοντας ότι «λόγω των αναθυμιάσεων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών».

Τελικά, σύμφωνα με πηγές των φυλακών, το ζεύγος Μαζιώτη - Ρούπα μεταφέρθηκε χθες με εισαγγελική εντολή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ το περασμένο Σάββατο οι δύο απεργοί πείνας είχαν υπογράψει και είχαν φύγει από το Τζάνειο, καταγγέλλοντας παραβίαση της συμφωνίας για επικοινωνία με το παιδί τους και τους δικηγόρους από το νοσοκομείο. «Συνεχίζουμε την απεργία πείνας μέχρι το τέλος. Δεν θα δεχτούμε ορό και θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο στον βασανισμό μας», αναφέρουν.

Στο χθεσινό κείμενό τους τονίζουν ότι η αναγκαστική νοσηλεία είναι βασανιστήριο: «Είναι υπεύθυνοι γι' αυτή την εξέλιξη τόσο αυτοί που θα την εκτελέσουν εντός της φυλακής όσο και οι γιατροί του νοσοκομείου που θα το αποδεχθούν, γεγονός που έρχεται σε σύγκρουση με το ιατρικό τους λειτούργημα, διότι πρόκειται όχι μόνο για βίαιη μεταφορά στο νοσοκομείο, αλλά η ακούσια νοσηλεία και η υποχρεωτική σίτιση διεθνώς είναι βασανιστήριο. Είναι προφανές ότι σκοπεύουν να εφαρμόσουν κάθε φασιστική μέθοδο πάνω μας για πρώτη φορά και να μας οδηγήσουν στα άκρα».

Οι δύο καταδικασμένοι για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» ξεκίνησαν την απεργία πείνας στις 11 Νοεμβρίου με σειρά αιτημάτων σχετικά με τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους, την απόσυρση διατάξεων του νέου σωφρονιστικού κώδικα, καθώς και με το επισκεπτήριο του παιδιού τους στις φυλακές. «Αυτό που έκαναν στο παιδί μας, όταν διέταξε η Εισαγγελέας Ανηλίκων κατ' εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τον εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο του Νοσοκομείου Παίδων, την ακούσια δηλαδή νοσηλεία του, θέλουν να το εφαρμόσουν τώρα πάνω μας», υποστηρίζουν.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», από την Αθανασία Αγγελοπούλου, 6/12/2017