Τρεις Αλβανοί υπήκοοι και μια Ελληνίδα συνελήφθησαν καθώς κατηγορούνται για εισαγωγή και διακίνηση ηρωίνης. Το κύκλωμα που δρούσε με έδρα μια ταβέρνα στα Καλύβια Αττικής βρέθηκε να έχει εκεί κρυμμένα 28 κιλά ηρωίνης, την οποία εισήγαγε, νόθευε και τυποποιούσε πριν τη δώσει σε τοξικομανείς. Ένας εκ των συλληφθέντων, ηλικίας 32 ετών, φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Μεγάλες ποσότητες ηρωίνης εισέρχονταν από την Αλβανία και, αφού συσκευάζονταν εκ νέου, νοθεύονταν με άλλες ουσίες. Οι Αρχές στην έφοδο που έκαναν βρήκαν σακούλες, σπάτουλες, ένα ξύλινο κουτί-καλούπι και άλλα υλικά για τη συσκευασία των ναρκωτικών.

Στον αποθηκευτικό χώρο της ταβέρνας βρέθηκαν 59 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 28 κιλών και 708,5 γραμ., ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη εσοχή-κρύπτη τοιχοποιίας στην ίδια επιχείρηση βρέθηκε δέμα που περιείχε άγνωστη ουσία, συνολικού βάρους 5 κιλών, όπως και πλαστικό μπουκάλι με άγνωστης χημικής σύνθεσης υγρό.

Η έρευνες συνεχίστηκαν στο σπίτι του 32χρονου, όπου συνέλαβαν την 29χρονη γυναίκα, καθώς βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μικροδέματα ηρωίνης (90 γραμ.), όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 4.600 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, αστυνομικές ταυτότητες και μία άδεια οδήγησης.

Για τα δύο αυτά πρόσωπα εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτικού Τμήματος Ανηλίκων Αθηνών για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.