Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
su2ur8o25dlyt0kzltrk
Ελλάδα

Λύσεις για τα τη μετακίνηση των ΑμεΑ προσπαθεί να δώσει ο ΟΑΣΘ

Δωρεάν μετακινήσεις με ειδικά οχήματα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στη Θεσσαλονίκη προσπαθούν να κάνουν οι οδηγοί λεωφορείων

Ενέργειες για να γίνει πιο εύκολη η ζωή των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, ο ΟΑΣΘ. Ο οργανισμός λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, σε μια κίνηση να βελτιώσει τις δωρεάν υπηρεσίες του για ΑμεΑ, απεύθυνε έκκληση σε ιδιοκτήτες οχημάτων ιδιωτικής χρήσης να μη παρεμποδίζουν τις δυνατότητες εξυπηρέτησής τους σταθμεύοντας μπροστά σε στάσεις λεωφορείων.

Ήδη έχουν περάσει το μέτρο του να επιτρέπεται η επιβίβαση σκύλων – συνοδών με άτομα που έχουν προβλήματα στην όραση, ενώ τοποθετούνται ηλεκτρονικές πινακίδες στο πίσω μέρος της θέσης του οδηγού, που μεταδίδουν μηνύματα ώστε να κάνουν τη ζωή των επιβατών ευκολότερη.

Αυτό αναμένεται να γίνει σε πολλές στάσεις της πόλης (μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο σε είκοσι), με τους οδηγούς του ΟΑΣΘ να περνούν από σεμινάρια για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.

Μάλιστα, το ΔΣ προβλέπει πλέον δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ με ειδικά διασκευασμένα οχήματα.

Οι μετακινήσεις ΑμεΑ με τα ειδικά οχήματα, γίνονται σε όλη την περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΘ με ημέρες και ώρες εξυπηρέτησης από τις 07:30 έως 21:30 (καθημερινά).