Mέλος διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών που ειδικεύεται στην εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη θεωρείται ο 33χρονος Σερβοκροάτης, στο διαμέρισμα του οποίου στη Βάρκιζα βρέθηκαν πάνω από 136 κιλά κοκαΐνης. Στην υπόθεση εμπλέκεται και 35χρονος υπήκοος Σερβίας, ο οποίος αναζητείται.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 33χρονος κατηγορείται για εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στην εγχώρια αλλά και στην ευρωπαϊκή παράνομη αγορά ναρκωτικών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από τις κατασχεθείσες ποσότητες κοκαΐνης, αλλά και από τις υπολογιζόμενες ήδη διακινηθείσες, εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν τα 15.000.000 ευρώ.

Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι, μετά από πολυήμερη έρευνα, και αξιοποιώντας πλήρως τα στοιχεία που προέκυψαν, κατάφεραν να εντοπίσουν αποθηκευτικό χώρο ναρκωτικών σε πολυτελή πολυκατοικία στη Βάρκιζα.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ταυτοποίησαν τα στοιχεία του ένοικου του διαμερίσματος και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση, ως προς τη φύλαξη αλλά και τη διαχείριση ποσοτήτων κοκαΐνης στις αγορές των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Προχθές το απόγευμα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Βάρκιζας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 35χρονος αλλοδαπός.

Στο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης-φύλαξης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 124 συσκευασίες κοκαΐνης, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα ποιοτήτων κοκαΐνης, υποδηλωτικών της προελεύσεως εγκληματικών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.

Συνολικά κατασχέθηκαν 136 κιλά και 75 γραμμάρια κοκαΐνης, 12.830 ευρώ και 3 δολάρια ΗΠΑ, Ι.Χ. αυτοκίνητο και ποδήλατο, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, δύο θερμοσυγκολητές και πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «από τα δεδομένα της έρευνας προσδιορίζεται ότι οι δυο εμπλεκόμενοι αλλοδαποί είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνικό χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στη δημιουργία διαύλου και πύλης εισόδου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Λατινική Αμερική στον ευρωπαϊκό χώρο».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.