Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με Αναπηρία η χτεσινή 3 Δεκεμβρίου και το Γενικό Επιτελείο Στρατού φρόντισε να δώσει το δικό του «μήνυμα» υποστηρίξεως με μία μοναδικού συμβολισμού ενέργεια.

Ένα μουσειακό αναπηρικό αμαξίδιο, έτους κατασκευής του 1965, που ανήκει στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Βορείου Ελλάδας (Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης), ανακατασκεύασε πλήρως και το μετέτρεψε σε σύγχρονο ηλεκτροκίνητο, το 308ο Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (308 ΠΕΒ) στη Θεσσαλονίκη.

Το αμαξίδιο ήταν σε απελπιστική κατάσταση, σκουριασμένο, με σχισμένα λάστιχα και κατεστραμμένη ταπετσαρία.

Πριν λίγες μέρες, και μετά από ενάμιση μήνα εντατική εργασία πάνω του από το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του 308 ΠΕΒ, το αμαξίδιο αυτό πλήρως ανακατασκευασμένο και μετατραπέν σε σύγχρονο ηλεκτροκίνητο, παραδόθηκε προς χρήση για τις ανάγκες του συλλόγου, στον πρόεδρό του Γεώργιο Αυγουστίδη, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 308 ΠΕΒ.

Συγχαρητήρια στην ηγεσία του ΓΕΣ, που ευαισθητοποιήθηκε και προέβη σε αυτήν την ευγενική (και χρήσιμη) χειρονομία, την παραμονή μιας τόσο σημαντικής Ημέρας.

Λ.Σ.Μ.