Ο νέος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) θα αναδειχθεί σήμερα καθώς ολοκληρώνεται η εκλογική αναμέτρηση με τις κάλπες να κλείνουν στις 7 μμ. Οι μονομάχοι του δεύτερου γύρου Δημήτρης Βερβεσός και Δημήτρης Αναστασόπουλος δίνουν σκληρή μάχη για να κερδίσουν την προεδρία του μεγαλύτερου επαγγελματικού συλλόγου της χώρας. Ο ΔΣΑ απαριθμεί 20.990 δικηγόρους.Χθες πρώτη μέρα ψηφοφορίας για το δεύτερο γύρο η προσέλευση των δικηγόρων στις κάλπες ήταν σχετικά μικρή, ωστόσο σήμερα αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της αναμέτρησης είναι πως σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος ο Δημήτρης Βερβεσός θα μείνει έξω από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου. Κι αυτό επειδή συμμετείχε στις εκλογές ως υποψήφιος πρόεδρος, χωρίς να είναι επικεφαλής συνδυασμού. Αντίθετα, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος ο Δήμητρης Αναστασόπουλος θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιοκαι ο τελευταίος σε ψήφους εκ των τεσσάρωβν συμβούλων του. Πάντως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ είναι ανδροκρατούμενο. Η μόνη γυναίκα μεταξύ 24 ανδρών είναι η κυρία Μαρινέττα Γούναρη.

Ο Δημήτρης Βερβεσός κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑγια τετάρτη φορά και προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος συμμετέχει για πρώτη φορά σε εκλογές του ΔΣΑ ως υποψήφιος πρόεδρος και προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Και οι δύο μετά από την είσοδο τους στον δεύτερο γύρο κάλεσαν τους συναδέλφους του να συμμαχούν μαζικά στην εκλογική διαδικασία και έστειλαν μηνύματα ενότητας.
Σημειώνεται πως με τον νέο Κώδικα Δικηγόρων ο πρόεδρος του ΔΣΑ πλέον μπορεί να εκλέγεται για μέχρι δυο θητείες και οι σύμβουλοι για τρεις.
Καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση της αναμέτρησης θα παίξει το ποσοστό της αποχής καθως αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από αυτό που πρώτου γύρου που έφτασε στο στο 44,58%.

Σήμερα εκτός από την Αθήνα ολοκληρώνεται η αναμέτρηση και στους δικηγορικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Στη Θεσσαλονίκη μονομαχούν στο δεύτερο γύρο οι Χρήστος Ράπτης (έλαβε στο πρώτο γύρο 17,40%) και Ευστάθιος Κουτσοχήνας ( ο οποίος έλαβε στον πρώτο γύρο 17,14%).
Στον Πειραιά στο δεύτερο γύρο θα δίνουν μάχη ο νυν πρόεδρος Γιώργος Σταματογιάννης ο οποίος έλαβε στον πρώτο γύρο 31,94% και Ηλίας Κλαππάς ο οποιος έκοψε το νήμα δεύτερος 28,07%.