Ούτε γραμμή δεν παρεκτρέπουν από την προσήλωση τους τα μέλη του «Ρουβίκωνα» στο να φτιάξουν τη βιτρίνα του «προστάτη των καλών». Σε αυτό το πλαίσιο χθες εισέβαλλαν και πέταξαν φέιγ βολάν στα γραφεία της ΔΕΗ. Και ενώ ούτε από αυτή την παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις, τα μέλη της αναρχικής ομάδας με κείμενά τους στις σελίδες τους στο Facebook δηλώνουν ότι ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στον Τούρκο πρόεδρο Eρντογάν.

Χαρακτηριστικά, ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» έγραφε στην προσωπική του σελίδα: «Την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους Κούρδους και Τούρκους αγωνιστές που συνελήφθησαν σήμερα από την αντιτρομοκρατική.

"Δώρο" των νενέκων στον αρχιφασίστα Ερντογάν που έρχεται στις 7 Δεκέμβρη. Βάλτε δέκα κλούβες στην πρεσβεία της Τουρκίας, θα σας χρειαστούν...». Ο «Ρουβίκωνας» έχει πετάξει στο παρελθόν μπογιές στην τουρκική πρεσβεία και σίγουρα η δήλωση προθέσεων για τα όσα ετοιμάζουν κατά την επίσκεψη του Ερντογάν προκάλεσε ανησυχία στην ΕΛΑΣ, που βλέπει και τον «Ρουβίκωνα» να εξελίσσεται σε πονοκέφαλο ενόψει της επίσκεψης.

Οι πρώτες συσκέψεις της αστυνομίας έχουν αρχίσει, αλλά τίποτα δεν μπορεί να καταγραφεί στον σχεδιασμό αν πρώτα δεν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης, ενώ είναι βασικό για τους επιτελείς της ΕΛΑΣ να γίνουν γνωστές οι διαδρομές του Τούρκου προέδρου και φυσικά το σημείο που θα μείνει το βράδυ. Πάντως οι Αρχές δεν θα διακινδυνεύσουν σε καμία περίπτωση να υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο όσο ο Ερντογάν θα είναι στη χώρα και αυτό ίσως να σημαίνει ότι ο «Ρουβίκωνας», αν τελικά επιχειρήσει κάτι, θα το κάνει σε περιφερειακά σημεία.