Μέτρα που θα αφορούν την αναδιοργάνωση των τεσσάρων Μειζόνων Σχηματισμών του Ελληνικού Στρατού, θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν μετά από σχετική συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ) την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό το προανήγγειλε σήμερα το πρωί στη Λάρισα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ο οποίος παρέστη στην τελετή παραδόσεως των Πολεμικών Σημαιών, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Στρατιάς «Στρατόπεδο Στρατηγού Πλαστήρα» της Λάρισας, στην 1η Στρατιά - EU/OHQ «Αχιλλέας», Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού – Νήσων (ΑΣΔΕΝ) – «Αιγέας», το Γ' Σώμα Στρατού/NRDC-GR « Μέγας Αλέξανδρος» και Δ' Σώμα Στρατού «Θράκη».

«Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων αναλαμβάνουν και οι τέσσερις σχηματισμοί μια ιδιαίτερη αποστολή. Εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και θα μάθετε τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν. Οι τέσσερις αυτοί σχηματισμοί αναλαμβάνουν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες και βεβαίως με κέντρο τη Λάρισα και την 1η Στρατιά» τόνισε μεταξύ άλλων, με δήλωσή του μετά το πέρας της προαναφερθείσας τελετής ο ΥΕΘΑ.

Ο υπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επέδωσε τις Πολεμικές Σημαίες, στους διοικητές των προαναφερθέντων Σχηματισμών, τον αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη της 1ης Στρατιάς, του Γ’ΣΣ αντιστράτηγο Δημήτριο Μπίκο, Δ’ΣΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο.

Ακολούθως ο ΥΕΘΑ, ο αρχηγός και ο διοικητής του Γ’ΣΣ μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη για την τελετή επιδόσεως ξιφών σε περίπου 200 αξιωματικούς του Στρατού, προερχόμενους εξ υπαξιωματικών της δυνάμεως του Γ’ΣΣ. Στο χαιρετισμό του κατά την τελετή ο υπουργός υποσχέθηκε εκ νέου προς τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ «οικονομική αποκατάσταση» και ενέργειες «προκειμένου να αποκατασταθούν οι τεράστιες αδικίες που έγιναν εις βάρος τους όλη αυτή τη περίοδο», όπως τόνισε χαρακτηριστικώς.

Το αν έγινε βεβαίως πιστευτός από αυτούς είναι άλλο θέμα.