Αποκολλήθηκε με ασφάλεια και ήδη ρυμουλκείται συνοδεία ρυμουλκού του Στόλου προς το Ναύσταθμο Σαλαμίνος, το Πλοίο Αλιείας Τορπιλών (ΠΑΤ) «ΑΡΑΧΘΟΣ» (Α-461), ένα μικρό βοηθητικό σκάφος του Στόλου μας, που σήμερα το μεσημέρι προσάραξε στην ερημονησίδα του Σαρωνικού Τσελεβίνια, κοντά στον Πόρο, χωρίς ευτυχώς κανένας από το πλήρωμα να έχει πάθει το παραμικρό, ενώ και οι ζημιές του σκάφους θεωρούνται επισκευάσιμες.

Πάνω στο ρυμουλκό του Στόλου επέβαιναν και τα μέλη της Ομάδος Δυτών του ΠΝ, που έπεσαν αμέσως στο νερό, για μία πρώτη εξωτερική επιθεώρηση και κινηματογράφηση των υφάλων του σκάφους και όλων των άλλων λεπτομερειών που θα βοηθήσουν στη πλήρη αντίληψη του πως συνέβη το γεγονός αυτό της προσαράξεως. Οι δύτες του ΠΝ είχαν κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά όπως και στην προηγηθείσα περίπτωση της φρεγάτας «ΚΑΝΑΡΗΣ».

Συμφώνως με τις πρώτες πληροφορίες έχει καταστραφεί το πηδάλιο, ενώ έχουν χτυπηθεί και τα πτερύγια της προπέλας, ζημιές που θεωρούνται επισκευάσιμες και μόλις το σκάφος ρυμουλκηθεί στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος θα «ανέβει» στην πλωτή δεξαμενή για λεπτομερή έλεγχο.