Επιστολή με την οποία εκφράζει τη θλίψη και συντριβή των μελών της, των Ελλήνων «υποβρύχιων», των ανθρώπων δηλαδή οι οποίοι υπηρέτησαν ή υπηρετούν στην μεγάλη οικογένεια του «Υποβρυχιακού Όπλου» στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, απέστειλε χθες ο «Ελληνικός Σύνδεσμος Υποβρυχίων» (ΕΣΥ) προς τον αντίστοιχο του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής , με αφορμή την τραγική απώλεια του υποβρυχίου “San Juan” και του συνόλου των 44 μελών του πληρώματός του, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα αξιωματικό.

Η επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συνδέσμου αντιναύαρχο ε.α. Παναγιώτη Ραδίτσα ΠΝ και τον γενικό γραμματέα ανθυπασπιστή (Ε) ε.α.Μιχαήλ Πρωϊμάκη ΠΝ, αφού σημειώνει ότι τα αισθήματα είναι πολύ πτωχά για να εκφράσουν τα συναισθήματα των μελών του για την απώλεια όλο του πληρώματος του υποβρυχίου, σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πολύ μακριά γεωγραφικά, εντούτοις είναι κοντά τους αυτές τις στιγμές, όλοι οι Έλληνες, ιδίως τα μέλη της κοινότητος των υποβρυχίων, που παρακολουθούσαν «εκ του σύνεγγυς» όλες τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και διάσωση των μελών του πληρώματος, όλες αυτές τις μέρες.

Και η συλλυπητήρια επιστολή του ΕΣΥ καταλήγει: «…Αλλά κανείς δεν μπορεί να νικήσει το μοιραίο. Προσευχόμαστε μαζί σας για τους νεκρούς σας. Ας τους αφήσουμε να αναπαυθούν εν ειρήνη στην αιώνια περιπολία τους. Θα είναι αξέχαστοι. Οι νεότεροι ήρωες της Αργεντίνας! Είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί τραγουδούν ήδη σιωπηλώς: «Μην κλαις για μας Αργεντινή». Οι ήρωες δεν χρειάζονται δάκρυα, αλλά σεβασμό. Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων, παρακαλούμε όπως δεχτείτε τα ειλικρινή και πιο θερμά συλλυπητήριά μας για τις απώλειες των ζωών (των μελών του πληρώματος του υποβρυχίου “San Juan”)».