Το πράσινο φως για την ενοποίηση του θαλασσίου μετώπου της Θεσσαλονίκης, από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι, με την εκπόνηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου που προτείνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, άναψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ανοίγοντας την ημερίδα που διοργάνωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος Voria.gr στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Μοναδικό το Θαλάσσιο Μέτωπο»

«Το Θαλάσσιο Μέτωπο της Θεσσαλονίκης είναι μοναδικό, είναι το στοιχείο που ενώνει την πόλη με την θάλασσα, την Ανατολή με τη Δύση κι όταν οι κάτοικοί της αντιληφθούν τα μοναδικά του χαρακτηριστικά τότε θα καταλήξουν και στο πώς να τα αναδείξουν και αξιοποιήσουν».

Αυτή τη μοναδικότητα του Θαλασσίου Μετώπου των δεκάδων χιλιομέτρων παρουσίασε ο αρχιτέκτονας του βραβευμένου έργου της Νέας Παραλίας κ. Πρόδρομος Νικηφορίδης, μιλώντας από το βήμα της ημερίδας, τονίζοντας ότι αυτή η μεγάλη παραθαλάσσια ζώνη διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την ξεχωρίζουν ανάμεσα στις πόλεις που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα.

Στήριξη από ΕΤΕπ

Τη βούληση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να στηρίξει χρηματοδοτικά την προσπάθεια για την αξιοποίηση, μέσω της ενοποίησης, του Θαλασσίου Μετώπου της Θεσσαλονίκη μετέφερε ο Ευάγγελος Αντώναρος, senior policy advisor της ΕΤΕΠ για Ελλάδα και Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Μοναδικό το Θαλάσσιο Μέτωπο Θεσσαλονίκης - Στήριξη από ΕΤΕπ (φωτο)