«Στη συντριπτική του πλειοψηφία ο ελληνικός λαός σέβεται τους ανθρώπους που ζήτησαν να βρεθούν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Έτσι δείχνεται και εσείς ότι σέβεστε αυτή τη σχέση και είναι πάρα πολύ σημαντικό να χτίζονται έτσι οι ανθρώπινες σχέσεις, με έναν τέτοιο αμοιβαίο σεβασμό. Ειλικρινά, θέλω να σας ευχαριστήσω» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί στο γραφείο του με μετανάστες από το Πακιστάν που βρέθηκαν στη Μάνδρα για να βοηθήσουν τους πληγέντες από τις πλημμύρες. Τους μετανάστες συνόδευε ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα κ. Τζαβέντ Ασλάμ.

«Είναι χαρά μας. Πήγαμε για να βοηθήσουμε από την ψυχή μας, χωρίς να μας το πει κάποιος, και θα ξαναπάμε το Σάββατο περίπου 100 με 150 άτομα» είπε από την πλευρά του ο κ. Ασλάμ και ανέφερε ως παράδειγμα δύο ομοεθνείς του που έχασαν τη ζωή τους στο Κρυονέρι το 2012 στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν ζευγάρι ηλικιωμένων που το Ι.Χ. τους είχε κολλήσει στις ράγες.

«Όλοι οι συμπατριώτες μου άφησαν μεροκάματα και με μεγάλη χαρά πήγαμε για να βοηθήσουμε τους πληγέντες.’Οταν βγάλαμε λάσπες και πολλά πράγματα από τα σπίτια είδαμε έναν μαγεμένο κόσμο και αυτό μας έδωσε πολύ χαρά και πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε και τους συμπατριώτες μου που έπεσαν θύματα ρατσιστική βίας» ανέφερε.

«Ο Έλληνας πιστεύω ότι δεν είναι ρατσιστής και φασίστας. Ο Έλληνας έχει ανθρωπιά, αγάπη, ειρήνη. Με την πράξη μας πήγαμε να δείξουμε ότι εμείς δεν πιστεύουμε στο μίσος, στα ρόπαλα και τα μαχαίρια, εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και στη δουλειά και με αυτά μπορούμε να σπάσουμε τον φασισμό και τον ρατσισμό» τόνισε ο κ. Ασλάμ.