Πόλη-φάντασμα εξακολουθεί να είναι για έβδομη ημέρα η Μάνδρα, που μετρά χαμένες ζωές και χαμένες περιουσίες. Από την περασμένη «μαύρη Τετάρτη» η ισοπεδωμένη πόλη της Μάνδρας έθαψε 20 ανθρώπους, ενώ σήμερα το πρωί εντοπίστηκε ένας ακόμη νεκρός, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 21. Παραμένει ένας ακόμη αγνοούμενος. Ωστόσο, ο ανείπωτος θρήνος συνεχίζεται καθώς καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής «αποχαιρετούν» τους συνανθρώπους τους που έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό χείμαρρο.  

Το δράμα και ο θρήνος δεν έχει τελειώσει ακόμη στη Μάνδρα καθώς συνεχίζεται το θρίλερ με τον αγνοούμενο. Όσοι οι άνδρες της ΕΜΑΚ μέρα και νύχτα ψάχνουν στα χαλάσματα για ένα ίχνος ζωής, με τους συγγενείς να είναι παρόντες στα σημεία των ερευνών, τόσο συγγενείς και γείτονες περιμένουν στο Θριάσιο ένα μήνυμα ζωής μέσα από τα χαλάσματα.  

Πλιάτσικο στα συντρίμμια

Την ίδια ώρα, περισσεύει η απανθρωπιά καθώς στην περιοχή παρατηρούνται φαινόμενα πλιάτσικου. Ήδη έχουν γίνει 13 συλλήψεις μέσα στα ερείπια για πλιάτσικο, ενώ προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο η αστυνομία ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.  

Κλειστά σχολεία τουλάχιστον έως την Παρασκευή  

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι κλειστά έως την επόμενη Παρασκευή τουλάχιστον. Στην κεντρική πλατεία έχει στηθεί κοινωνικό πλυντήριο, όπου οι κάτοικοι πηγαίνουν τα ρούχα τους για να τα πάρουν καθαρά και στεγνά την επομένη, πράγμα αδύνατο να γίνει με άλλο τρόπο για τα περισσότερα νοικοκυριά σε πολλές πληγείσες περιοχές, εξαιτίας της έλλειψης νερού και ρεύματος και των ζημιών στις κατοικίες.

Η διανομή τροφίμων, εμφιαλωμένου νερού και ειδών ένδυσης και υπόδησης στους κατοίκους της Μάνδρας από την Περιφέρεια και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνεται στο δημαρχείο και σε τρία επιπλέον αποκεντρωμένα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τη λίστα αναγκών ειδών πρώτης ανάγκης άμεσης προτεραιότητας, που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια Αττικής για τους κατοίκους της Μάνδρας, οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν αδιάβροχα, γαλότσες και κουβέρτες. Στη δεύτερη κατηγορία των αναγκαίων ειδών βρίσκονται εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα και γάλατα μακράς διάρκειας, που διατηρούνται εκτός ψυγείου.