Νύχτα έντασης και καταστροφών στα Εξάρχεια, όπου από τις 8 το βράδυ ξεκίνησαν επεισόδια με κουκουλοφόρους να συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ πετώντας μολότοφ.

Μία γυναίκα έχει τραυματιστεί από φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο πόδι της, ενώ κουκουλοφόροι έκαψαν ένα αυτοκίνητο και την ελληνική σημαία με μολότοφ.

Το χρονικό της έντασης

Στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, λίγο κάτω από τον Άρειο Πάγο και έξω από τα γραφεία του συνδέσμου της Θύρας 13, σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια στο πλαίσιο της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα άγνωστα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα μπροστά στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού και δεν είχαν σχέση με την πορεία, πέταξαν φωτοβολίδες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που ακολουθούσε τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Λίγα λεπτά αργότερα στην συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους υπήρξε νέα ένταση μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων που αποχωρούσε από την πορεία με τα ΜΑΤ. 

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και διέλυσαν τους νεαρούς. Για τα επεισόδια στην λεωφόρο Αλεξάνδρας έγινε μια προσαγωγή. 

Στη συνέχεια ομάδες διαδηλωτών μετακινήθηκαν προς τα Εξάρχεια. Ένας νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε στη Σπύρου Τρικούπη. Ομάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων και κατέβηκαν από την οδό Στουρνάρη, προκαλώντας ζημιές. 

Ένας τραυματισμός από φωτοβολίδα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε όταν δέχτηκε φωτοβολίδα στο γόνατο, στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Νοταρά στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η γυναίκα διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό με σοβαρό τραύμα στο γόνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τραυματίας είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί, μεταξύ άλλων, την Ένωση Ελλήνων Φωτορεπόρτερ. 

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες του parapolitika.gr

 

Επεισόδια σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Ανάλογο σκηνικό έντασης υπήρξε στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. 

Ένταση επικράτησε έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου άτομα που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κ.ά. αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία.
Ενώ ο κύριος όγκος της πορείας διαλύθηκε, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου, η ομάδα των διαδηλωτών, που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντεξουσιαστικό χώρο, κατέληξε στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου νεαρά άτομα έβγαλαν από το κτίριο της σχολής τραπέζια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, με στόχο να αποκλείσουν το δρόμο.

Ταυτόχρονα, μια άλλη ομάδα άρχισε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ευθείας τροχιάς με πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν παραταχθεί στο ύψος του Παλέ Ντε Σπορ.

Μέχρι αυτοί την ώρα οι νεαροί κατά διαστήματα εξέρχονται από τους χώρους του ΑΠΘ, εκτοξεύουν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στην Πάτρα, οι κουκουλοφόροι συμμετείχαν σε πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ προηγουμένως έσπασαν παράθυρα αυτοκινήτου της κυνηγετικής ομοσπονδίας, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Αγίου Ανδρέου και πέταξαν στο εσωτερικό του βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά. ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.