Κλειστό θα είναι από το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας με επίκεντρο την περιοχή του Μετσοβίου και της αμερικανικής πρεσβείας, λόγω των εορτασμών για την 44η επέτειο από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο.

Στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και έως την πλατεία Κάνιγγος θα ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων, ενώ οι δρόμοι θα κλείσουν και προς την αμερικανική πρεσβεία για τη διεξαγωγή της καθιερωμένης πορείας. Τα μέτρα αφορούν την ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους.

Φέτος είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα τα μέτρα, για την εφαρμογή των οποίων απασχολούνται περίπου 7.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ όλη η δύναμη της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Μάλιστα, προβλέπεται ειδικό σχέδιο για τη Βουλή. Και αυτό γιατί ενδέχεται να αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών, αφού η πορεία αναμένεται να περάσει μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο πριν φτάσει στην αμερικανική πρεσβεία. Στο σχέδιο της αστυνομίας προβλέπεται η βοήθεια των ελικοπτέρων της ΕΛΑΣ και σημαντικό ρόλο -ειδικά στο επίπεδο των πληροφοριών- θα παίξει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.