Μια δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Μάνδρας, μετά την τραγωδία με 15 νεκρούς από τις πλημμύρες, ενώ και το πρωί της επόμενης ημέρας τούς βρήκε στους δρόμους να προσπαθούν να διασώσουν ό,τι μπορούν από τις περιουσίες τους που θάφτηκαν στη λάσπη.

«Το μόνο που θέλουμε είναι νερό, νερό για να επιβιώσουμε! Ούτε ρεύμα έχουμε και ρεύμα θέλουμε. Aυτά, νερό και ρεύμα, για να αρχίσουμε να φτιάχνουμε κάτι» λένε φανερά αναστατωμένοι κάτοικοι στo parapolitika.gr.

 

Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής από νωρίς το πρωί βγήκαν στον δρόμο και περπατώντας πάνω στις λάσπες για ώρα προσπάθησαν να βρουν και να αγοράσουν νερό, αφού η πλειοψηφία των σπιτιών από χτες το βράδυ δεν έχει ουύτε νερό ούτε ρεύμα.

Ενδεικτικές οι εικόνες από το σημείο:

 

Πολλοί κάτοικοι έμειναν ξάγρυπνοι το βράδυ από φόβο για νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς η πρόγνωση είναι ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σε αυτήν την περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, πολλοί δεν κοιμήθηκαν καθώς ανησυχούσαν για πλιάτσικο στα σπίτια ή στα καταστήματά τους. Για τον λόγο αυτό η αστυνομία είχε εντολή να περιπολεί στις γειτονιές της ευρύτερης περιοχής.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν μείνει άστεγοι και βρήκαν καταφύγιο σε συγγενικά και φιλικά σπίτια ή σε ξενοδοχεία που έχουν μισθωθεί για αυτόν τον σκοπό.