Τόνοι νερού και λάσπης σκέπασαν Νέα Πέραμο και Μάνδρα. Από χτες το βράδυ η ισχυρή νεροποντή προκάλεσε πλημμύρες και οι εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι με το πρώτο φως της ημέρας είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Οδηγοί αλλά και κάτοικοι έμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, καθώς τα ορμητικά νερά που φτάνουν σε ύψος και το 1,5 μέτρο δεν τους επιτρέπουν να βγουν έξω.

Την ίδια ώρα, περισσότερες από 230 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στην περιοχή της Νέας Περάμου Αττικής, για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες επιχείρησαν για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.

 Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε πανικό και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική. Από την Πυροσβεστική γίνεται έκκληση στους κατοίκους τόσο της Νέας Περάμου όσο και των γύρω περιοχών να μη μετακινούνται.

 Δήμαρχος Μεγαρέων στα parapolitika: Καταστροφή χωρίς προηγούμενο 

 

Να σημειωθεί επίσης ότι λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 2ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας - Θήβας, περιοχή Αγία Σωτήρα Μάνδρας και στα δύο ρεύματα.

Από τη Νέα Πέραμο μέχρι τα Μέγαρα υπάρχουν σε πολλά σημεία της εθνικής ακινητοποιημένα πολλά οχήματα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή είναι και το tweet της Πυροσβεστικής που κάνει λόγο για 160 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει, αλλά και για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Όπως δήλωσε πάντως η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, κανενός πολίτη η ζωή δεν κινδύνεψε, αν και η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα, να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου στη Νέα Πέραμο, από τις 7 το πρωί, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στη νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από οδηγούς που βρέθηκαν στην περιοχή, τα νερά πλημμύρισαν τους δρόμους και τους μετέτρεψαν σε ορμητικούς χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα, που «κυλούσαν» ανεξέλεγκτα. Όπως χαρακτηριστικά είπε οδηγός που μίλησε στον AΝΤ1, κατόρθωσε να βγει από το αυτοκίνητό του την τελευταία στιγμή πριν ο χείμαρρος το ρίξει πάνω στα βράχια.

Τα σχολεία στη Νέα Πέραμο και στη Μάνδρα λόγω των πλημμυρών θα παραμείνουν κλειστά. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε στις 8 το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου.