Στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων για τον προστάτη του Ναυτικού μας, Πολεμικού και Εμπορικού, καθώς και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τον Άγιο Νικόλαο, το ΠΝ διοργανώνει αγώνα δρόμου επί αποστάσεως 10.000 μέτρων εντός της περιοχής του Ναυτικού Οχυρού «Σκαραμαγκά».

Ο αγώνας πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί, και η διαδρομή του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Σκαραμαγκά – Ναυτικό Πέραμα, με σημείο εκκινήσεως και τερματισμού την κεντρική πύλη του Ν.Ο.«Σκαραμαγκά».

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και στον αγώνα μπορεί να συμμετάσχει όλο το μόνιμο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και οποιοσδήποτε πολίτης. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στο χώρο της εκκινήσεως τουλάχιστον μία ώρα και τριάντα λεπτά νωρίτερα, δηλαδή στις 09:30 για την παραλαβή των αριθμών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρσι είχε πραγματοποιηθεί παρόμοιος αγώνας δρόμου, όμως ήταν επί αποστάσεως 5.000 μέτρων και σε αυτόν είχαν συμμετάσχει (και τερματίσει) οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και Στόλου ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ αντιστοίχως (μετά των υπασπιστών τους).