Καλά, εκεί στο Πολεμικό Ναυτικό έχουν ανάγει τις (καλώς εννοούμενες) «Δημόσιες Σχέσεις» σε ολόκληρη…Επιστήμη!

Τι σκέφτηκαν αυτή τη φορά;

Να φέρουν πιο κοντά μαθητές και μαθήτριες με τον μυστηριώδη κόσμο του υποβρυχίου και της καταδύσεως με αυτό!

Έτσι λοιπόν, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΝ, τη μοναδική εμπειρία της καταδύσεως στη διάρκεια ενός πλου με το πλέον σύγχρονο υποβρύχιο συμβατικής προώσεως του Πολεμικού μας Ναυτικού, τύπου Type-214AIP, κλάσεως «Παπανικολής», παρέχει αυτό με πρόσκληση που απηύθηνε προς τους μαθητές της Γ’ Λυκείου για να δηλώσουν συμμετοχή.

Η πρόσκληση αυτή για να ταξιδέψουν με ένα υποβρύχιο εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Άγιο Νικόλαο.

Η κλήρωση, για την επιλογή των «τυχερών» μαθητών/μαθητριών, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στη διάρκεια της συναυλίας που διοργανώνει το ΠΝ προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ.

Έχει προβλεφθεί όπως ο πλους του υποβρυχίου θα πραγματοποιηθεί κατά τη χρονική περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων – Νέου Έτους, προκειμένου να μη διαταραχθεί η παρακολούθηση των μαθημάτων των μαθητών.

Για κάθε ενδιαφερόμενο/η όλες οι πληροφορίες καθώς και η αίτηση συμμετοχής υπάρχουν στο link http://www.hellenicnavy.gr/el/component/k2/item/9562-symmetoxi-mathiton-g-lykeiou-se-plou-me-ypovryxio.html ενώ όσοι κληρωθούν και διαμένουν σε απόσταση άνω των 200χλμ από την Αθήνα, θα φιλοξενηθούν την παραμονή του απόπλου με μέριμνα του Πολεμικού Ναυτικού.