Σοβαρές ζημιές μέχρι και στο νεκροταφείο προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος, ο οποίος χτύπησε τη Λευκίμμη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Η Κέρκυρα, άλλωστε, θρηνεί για τον χαμό του 57χρονου, το όχημα του οποίου παρασύρθηκε από τον χείμαρρο…

Το Start βρέθηκε στο νεκροταφείο της Λευκίμμης και κατέγραψε εικόνες που σοκάρουν…

 

Τεράστιες οι καταστροφές, μεγάλη η οικονομική ζημιά κατοικιών και επιχειρήσεων από τη σφοδρή κακοκαιρία στη Λευκίμμη.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες καλούν το κράτος και την Αυτοδιοίκηση να συνδράμει στο δυσβάστακτο κόστος αποκατάστασης των καταστροφών…

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την πρωτεύουσα του νοτίου συγκροτήματος, παρέσυρε στέγες σε δεκάδες σπίτια ενώ ξερίζωσε ολόκληρα δέντρα που έπεσαν πάνω σε τοίχους, στέγες και αυλές προκαλώντας πολύ μεγάλες καταστροφές.

Σε αρκετά σημεία τα ορμητικά νερά έχουν προκαλέσει φθορές στις άκρες του οδοστρώματος, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν να διορθώσουν τις δεκάδες βλάβες στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της πτώσης στύλων και της καταστροφής καλωδίων.

Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, το έργο που μόλις πριν από μερικούς μήνες ολοκληρώθηκε στη Λίνια με την αποκατάσταση κομματιού της κεντρικής οδού προς Λευκίμμη που είχε υποχωρήσει, καταστράφηκε και πάλι και από το πρωί τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και της Περιφέρειας επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Πηγες: corfupress.com ,startmedia.gr